La Copa Catalana Internacional BTT continua a Corró d'Amunt

05/03/2019
BTT

La Copa Catalana Internacional BTT continua a Corró d'Amunt

Encara amb la ressaca de Banyoles, la millor carrera de XCO del país i una de les millors d'Europa, la Copa Catalana Internacional Biking Point de BTT posa rumb aquest diumenge 10 de març a Corró d'Amunt. Serà la primera prova del campionat, que aquest any s'ha ampliat a 9 puntuables, que no comparteix protagonisme amb la Super Cup Massi. Amb això, és el moment en què els bikers que aposten per lluitar per un dels certàmens amb més punts UCI en joc del planeta posin les seves cartes sobre la taula.

Si Banyoles és la catedral de la bicicleta de muntanya, Corró d'Amunt no es queda enrere pel que fa a història. Ha format part del calendari de la Copa Catalana Internacional Biking Point durant totes les seves edicions excepte en una. Amb això s'ha convertit en una cita tradicional i apreciada per a tots els participants. La petita localitat dels vessants del Montseny compta amb un entorn privilegiat pel BTT. És per això que pels seus corriols entrenen alguns dels millors corredors del país. 

Els bikers es trobaran un traçat que acostuma a agradar a tots els participants i que té terreny per a tots els gustos. A més, és un dels pocs recorreguts que compta amb l'essència de cross country de la vella escola, el que més s'integrava amb la natura i emprava recorreguts naturals. Combinat amb els trams que, any rere any, apareixen com a novetat en aquest circuit. En general, es tracta d'un circuit ràpid i sense descans. Sense grans desnivells però que obliga a mantenir un ritme elevat en tot moment. Un perfil que no dóna treva i que propicia curses ajustades i disputades fins al final.

Aquest any, la cursa és de categoria UCI C2. Si a això sumem les ganes amb les que equips i corredors arrenquen la temporada, la seva bona reputació en el calendari després d'anys de carreres i el fet de ser la primera cursa que permetrà veure quins corredors podran lluitar per la general del campionat; tenim tot el necessari per viure una jornada espectacular de competició. Ocisport, juntament amb el Club Ciclista Corró d'Amunt, ja tenen el traçat en condicions perfectes pel seu entrenament en un recorregut que, per la seva localització, acaba sent dels més rodats del campionat durant la setmana de la prova. Mantenint la fórmula de 3 sortides separades, cada categoria podrà gaudir de proves amb protagonisme i repercussió en cadascuna d'elles.

El 2018 la prova masculina es va decidir en un ajustat final entre Ever Alejandro Gómez, guanyador de la general de la Copa Catalana Internacional Biking Point, i Ismael Ventura. En categoria femenina Magda Duran va ser la gran dominadora.

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport