La Copa del Món de MTB Eliminator inicia el seu calendari a Barcelona

19/03/2019
DHi

La Copa del Món de MTB Eliminator inicia el seu calendari a Barcelona

La gran novetat de la Cycling Week Barcelona d'enguany serà la disputa d'una prova puntuable per la Copa del Món d'Eliminator, la primera de les seves de les seves vuit proves del calendari 2019, que inclou cites a França, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Països Baixos, Àustria i Estats Units. El circuit urbà situat a les Fonts de Montjuïc serà l'epicentre d'una prova que atraurà a corredors i espectadors de totes les parts del món. També tindrà lloc una prova de short track, una altra de les noves disciplines espectaculars de XCO que s'està imposant en el ciclisme de muntanya.

Aquesta disciplina, en la qual 4 bikers competeixen alhora en un explosiu circuit ple d'obstacles per classificar-se per a la següent ronda, ja havia tingut presència en passades edicions d'aquest gran esdeveniment biker, però al 2019 passa a una altra dimensió i serà la primera prova del certamen més important del món. L'actual campió del món masculí Titouan Perrin-Ganier i la femenina Coline Clauzure seran presents en aquesta primera prova la qual cosa denota el nivell que podem esperar. 

Les mànigues duren menys de 2 minuts amb un traçat en què hi ha obstacles artificial: una competició cos a cos que no dóna marge a l'error i que s'ha convertit en un dels majors espectacles del MTB, en part per les seves possibilitats a l'hora d'apropar-lo a grans nuclis urbans. Tota l'acció es concentrarà el dissabte 23 de març. El DUB tindrà dues mànegues a les 10:30 i 12:00, mentre que el Dual Slalom tindrà el seu final a les 13:15. Les mànigues de la Copa del Món de Eliminator arrencaran a les 14:45 i la final està prevista per a les 16:35 en categoria femenina i les 16:55 a la masculina.