Marc Soler, l'únic català en una Volta a Catalunya amb nivell de Tour

22/03/2019
Carretera

Marc Soler, l'únic català en una Volta a Catalunya amb nivell de Tour

A partir de dilluns fins el diumenge 31 de març es disputa la 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya: 175 ciclistes dels millors equips del món participaran a la prova de primera divisió mundial, on hi seran el vigent campió del món i triple vencedor de la cursa, Alejandro Valverde o el quatre cops guanyador del Tour de França, Chris Froome, entre d’altres. Les arribades de muntanya de Vallter 2000 i La Molina marcaran el desenvolupament de la cursa, que tindrà una prova final a l’exigent circuit de Montjuïc.

La de 2019 serà l’edició de la Volta amb menys ciclistes catalans dels últims anys, en què han arribat a competir quatre catalans en les edicions de 2018 i 2015 i fins a sis al 2016. Dels quatre ciclistes de casa en equips WorldTour, la única participació a la cursa serà la de Marc Soler. El vilanoví correrà per cinquè any consecutiu, present des que va debutar com a professional amb Movistar Team. Soler ha protagonitzat l’últim podi català a la cursa, 3r l’any 2017, un resultat que el va catapultar a ser, com és ara, un dels ciclistes de grans voltes amb més projecció del panorama mundial als seus 25 anys, moment en què encara la seva segona participació al Tour de França. La última victòria catalana a la general de la Volta és la de Joaquim "Purito" Rodríguez l’any 2014, dos anys abans de la seva retirada.

Estan confirmades les absències, també en el Movistar Team d’Alejandro Valverde, del terrassenc Antonio Pedrero (participant el passat 2018) i del canareu Eduard Prades, present a les tres últimes Voltes per invitació dels seus equips, i que tot i començar l’any del seu salt a la primera línia mundial amb una victòria a França arriba amb molèsties al genoll per una caiguda a la recent Tirrena-Adriàtica. I, per últim, també s'ha confirmat l'absència del sabadellenc David De La Cruz (Team Sky), ja absent les últimes dues temporades al tenir un calendari alternatiu en la seva preparació per les grans voltes.

Recorregut Volta a Catalunya 2019

  • 1ª etapa. Calella - Calella, 164km
  • 2ª etapa. Mataró - Sant Feliu de Guíxols, 166,7km
  • 3ª etapa. Sant Feliu de Guíxols - Vallter 2000 / Setcases, 179km
  • 4ª etapa. Llanars (Vall de Camprodon) - La Molina (Alp), 150,3km
  • 5ª etapa. Puigcerdà - Sant Cugat del Vallès, 188,1km
  • 6ª etapa. Valls - Vila-seca, 169,1km
  • 7ª etapa. Barcelona - Barcelona (Montjuïc), 143,1km
  • Tota la informació de la Volta a Catalunya.

Fotografia: Photo Gómez Sport / Movistar Team