Fromberger i Van Eck vencedors a la Copa del Món d'Eliminator de Barcelona

24/03/2019
BTT

Fromberger i Van Eck vencedors a la Copa del Món d'Eliminator de Barcelona

Dins de la Cycling Week Barcelona, i amb les Fonts de Montjuïc com a testimoni, la ciutat comtal ha estat enguany l'escenari de la prova inaugural de la Copa del Món d'Eliminator, una de les modalitats més espectaculars del mountain bike actual.

Des de les primeres rondes ja s'ha vist la gran igualtat que hi hauria entre els millors ciclistes internacionals. Explosió i velocitat en l'escàs quilòmetre de longitud del circuit. A mesura que han anat passant les mànigues, l'exigència anava en augment. Els dos grans favorits, el doble campió del món, Titouan Perrin-Ganier, i Jeroen Van Eck s'han classificat per a la ronda final amb solvència. L'espanyol Alberto Mingorance, amb molts contratemps ha aconseguit l'última plaça de finalista. A la final de la Copa del Món de Barcelona, ​​l'holandès ha atacat a la primera volta, no deixant cap opció als altres. Per darrere una lluita increïble ha sorprès cadascun dels espectadors. Mingorance amb una remuntada inversemblant ha aconseguit la segona plaça. L'alemany Klausmann, en un últim esprint ha aconseguit entrar al podi, deixant fora al doble campió del món.

En categoria femenina, dues de les grans favorites, la campiona del món, Coline Clauzure, i la campiona europea, Iryna Popova han quedat eliminades a les semifinals. En una final molt oberta, ha estat l'alemanya Marion Fromberger qui no ha dubtat en atacar des de l'inici, per proclamar-se guanyadora de la Copa del Món de Barcelona. La campiona sueca Holmegard i la campiona noruega Jacobsen han completat el podi.

Al Short Track, Hugo Briatta i Popova han recuperat sensacions i han superat a tots els seus contrincants aconseguint un triomf molt anivellat. 

Classificacions Barcelona XCE World Cup

[Foto crèdits: Anna Olea, Ocisport]