La Volta fomenta el ciclisme de base amb una nova prova júnior a Montjuïc

27/03/2019
Carretera

La Volta fomenta el ciclisme de base amb una nova prova júnior a Montjuïc

La Volta Ciclista a Catalunya que s'està disputant aquests dies per les carreteres catalanes, tindrà el darrer dia de competició una prova de júniors batejada amb el nom de Matinal Ciclista al Circuit de Montjuïc, que serà la quarta prova puntuable de la Copa Catalana de la categoria (Consulta'n el calendari complet). La prova donarà l’oportunitat als més joves de poder gaudir d’una prova amb tota la infraestructura d’una cursa UCI World Tour.

Després de l’ajornament de la “reVolta” femenina que s'estrenà l'any passat per incompatibilitat de calendari, la Volta Ciclista a Catalunya ha decidit fomentar una prova de júniors el 31 de març, mentre els ciclistes professionals surten de Barcelona i fan quilòmetres pel Barcelonès, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat fins a començar les vuit voltes a Montjuïc.
 
La cursa serà de 45 minuts i una volta pel Circuit clàssic de Montjuïc, un bon preludi del que serà la darrera etapa de la 99a Volta Ciclista a Catalunya, ja que la prova de júniors es decidirà al mateix escenari que la “Volta”. La cursa de júniors és de caràcter nacional i puntua pel rànqung RFEC (Real Federación Española de Ciclismo) i per la Copa Catalana de FCC (Federació Catalana de Ciclisme) que per ara lidera el ciclista de la Fundación Contador Juanjo Rosal (classificacions provisionals). De la mateixa manera, com en totes les proves de Copa Catalana, podran participar-hi fèmines sub-23 i fèmines elit. 

Amb aquesta iniciativa, la “Volta” vol apostar pel futur del ciclisme català, i considera que pot ser un gran aparador per tots aquells joves ciclistes en edat júnior que vulguin participar-hi, gràcies a que s’aprofitarà tota l’estructura i dimensió mediàtica de la Volta per donar-hi les màximes prestacions. Per la seva banda, la Volta Ciclista a Catalunya vol refermar la seva aposta per l’esport femení i confirma la seva voluntat de que la “reVolta” torni amb més força l’any 2020, després d’una exitosa primera edició que es va celebrar l’any 2018, amb victòria de la nord-americana Laureen Stephens.