Torna l'Open de Lleida BTT

27/03/2019
BTT

Torna l'Open de Lleida BTT

Lleida, que fins aquest 2019 era la única província sense Open Provincial BTT, veurà saldat aquest dèficit gràcies a la iniciativa de la Federació Catalana de recuperar un certàmen que va celebrar la darrera prova ja fa 5 anys. L'Open de Lleida BTT - Lafuente Transport Sanitari presenta per aquest 2019 un calendari de 5 proves amb algunes particularitats, que reneix gràcies també a la imprescindible aposta dels clubs organitzadors per aquest Open i al suport de la Diputació de Lleida-Ara Lleida, a més de la col·laboració de Esports Generalitat de Catalunya i Gueba.

El delegat de la FCC a Lleida, Norbert Herrera manifesta que "l'Open neix en primer lloc per deixar de ser la única província catalana que no en tenia, i en segon lloc amb la voluntat de potenciar el ciclisme de competició a les comarques lleidatanes, especialment en les categories de promoció, on tenim un dèficit de llicències i practicants important". 

Calendari de 5 proves per totes les categories
L'Open de Lleida BTT - Lafuente Transport Sanitari tindrà cinc proves aquest 2019:

  • IV Memorial Alfredo Pera Almacelles - 06/04 (Almacelles Pedal Club)
  • Open BTT Tartareu - 23/06 (CC Tartareu)
  • Bike Kids Navès - 06/07 (Bike Kids TBelles)
  • Open BTT Serra d'Almenara  - 07/09 (Colla BTT Serra d'Almenara)
  • Open BTT Corbins - 19/10 (Serreta Corbins)

D'aquestes 5 proves, que a priori disputaran totes les categories des de prebenjamins fins a Màster 60, dues puntuaran també per la Copa Catalunya infantil BTT: Almacelles i Navès. A més, s'hi disputaran els provincials de BTT tant en categories de promoció com de la resta.

Categoria Open per als que ho vulguin provar
Atès que les comarques lleidatanes feia anys que no comptaven amb un calendari de BTT XCO, a la poca presència del ciclisme de base en els clubs lleidatans (tot i que hi ha dos projectes en aquest sentit que podrien impulsar-lo), i a la manca de llicències competitives, l'Open de Lleida BTT 2019 permetrà excepcionalment apuntar-se a ciclistes amb llicència ciloturista o llicència de dia, que tindran sortides Open, amb l'objectiu d'apropar la modalitat i l'Open a tots els ciclistes.

Campions i campiones al final de l'Open
A banda dels campionats provincials, guanyaran l'Open els qui obtinguin més punts després de la darrera prova de Corbins. Així mateiox, i gràcies a Gueba, hi haurà maillots de lider per les categories d'adults. També s'ha previst una mínima dotació econòmica pels vencedors de l'Open en categoria elit/s23 en cada prova, així com una sèrie de trofeus.

Inscripcions
En totes les categories i per qualsevol tipus de llicència, es faran a la web ciclisme.cat fins el dijous abans de la prova. Les tarifes són les mateixes que s'apliquen a la resta de Opens Provincials catalans, així com el gruix de la normativa.

Des de la Federació Catalana de Ciclisme animar a tots els ciclistes doncs a participar en aquest renascut calendari i desitjar sort als organitzadors i llarga vida a l'Open!

Més informació: www.openlleidabtt.com