Els francesos Melani Chappaz i Loic Bruni guanyen al DH de la Sorrera

07/04/2019
DHi

Els francesos Melani Chappaz i Loic Bruni guanyen al DH de la Sorrera

L'estrena de la Copa Catalana de Descens 2019 ha tingut La Sorrera Bike Park com a escenari, en una prova en què uns 200 ciclistes hi han près part durant el cap de setmana (dissabte entrenaments, i diumenge curses) en un recorregut d'alt nivell que ha comptat també amb una participació d'autèntic luxe, encapçalada pel triple campió del món de DH Loic Bruni.

La màniga classificatòria ha estat un presagi del que seria la cursa, amb alguns dels millors especialistes del món com els francesos Loic Bruni i Hugo Frixtalon o el colombià Rafael Gutierrez a les primeres posicions, i entre ells els catalans, Àlex Marin, Edgar Peyra, Ferran Jorba o el cadet Pau Menoyo demostrant que el DH català viu un gran moment. Entre les fèmines, la francesa Melanie Chapazz, Viktoria Gimenez i Telma Torregrossa, que venia de guanyar al Open Espanya DH de Tuña, es mostraven com les més fortes.

La final ha estat un autèntic espectacle: el vigent campió del món de DH Loic Bruni (US Cagnes BTT Specialized) s'ha imposat amb 5" d'avantatge sobre Rafael Gutiérrez (IJ Racing Chiguiroextremo) i amb 7" sobre Hugo Frixtalon (Les Angles Team Commençal) que ha salvat per només 22 centèssimes el 3r lloc del podi respecte un Ferran Jorba (St Andreu de la Barca) immens, amb Àlex Marin (Premià de Dalt Madison Saracen Factory Team) tancant el Top5. Menció especial pel cadet Pau Menoyo (Bike Abadesses CC) que ha acabat 6è scratx i 1r en la categoria, i pel junior Edgar Peyra (Premià de Dalt Commençal) que ha estat 7è scratx i 1r de la categoria. Entre les fèmines, victòria per Melanie Chappaz (Roc VTT Hope Technology) amb 5" de marge sobre Viktoria Gimenez (MTB Les Angles GMZ Racing By Xeris) i amb Telma Torregrossa (Premià de Dalt Canyon DRS) ocupant el tercer lloc. Cristina Valverde (Vilabike Team) i la vigent campiona de Copa Catalana, Ares Masip (Power Bike Alpicat), han tancat el Top5 elit, amb menció especial també per la cadet Mireia Pi que ha estat 4a scratx i per la infantil Laia Gandin (ambdues de La Tribu BTT Forallac) que ha acabat 5a escratx.

Els vencedors/es per categories han estat:

  • Fèmines Infantils / Cadets: Mireia Pi (La Tribu BTT Forallac)
  • Cadets masculí: Pau Menoyo (Bike Abadesses CC)
  • Juniors: Edgar Peyra (Premià de Dalt Commençal) 
  • Elits: Melanie Chappaz (Roc VTT Hope Technology) i Loic Bruni (US Cagnes BTT Specialized)   
  • M30: Karien Tufi (Team Axurit) i David Aracil (Molabikes CC)
  • M40: Carlota Balague (El Corredor CC) i Eduardo Garcia (Sant Celoni CC)
  • M50: Ramon Figueras (Moto Club Igualada)

Classificacions Final La Sorrera - Scratx
Classificacions Final La Sorrera - Categories

[Foto crèdits: Pedro González]