La Baixa Cerdanya, escenari de la última MTB Challenge Series

03/05/2019
Pedalades

La Baixa Cerdanya, escenari de la última MTB Challenge Series

A cavall de comarques catalanes i franceses s'alça una de les valls més amples d'Europa. La Cerdanya agafarà l'últim testimoni, després de les parades de Sa Costa Brava i La Santa Vall, de les MTB Challenge Series per tancar la trilogia del  circuit de Klassmark. Calcant el guió de les seves germanes, als participants de la Marathon se'ls uniran els de l'Starter, una distància més petita i menys exigent, i els de l'Adventure, un nou concepte per a gravel i bicicleta de muntanya on els ciclistes hauran d'orientar-se mitjançant un sistema GPS. Així doncs, aquest 5 de maig La Baixa Cerdanya aterra a Ger.

Els 70 quilòmetres i 2300 metres de desnivell positiu de la Marathon són l'últim escull de les MTB Challenge Series. Hauran estat tres recorreguts marató d'autèntica i pura bicicleta de muntanya. La de diumenge portarà els ciclistes a descobrir els tresors d'una vall on el sol presideix gran part del dia. Parlem de racons com els que amaga Guils de Cerdanya, Meranges, Bolvir o l'estació de Guils de Fontanera per trepitjar terres lleidatanes a Éller i Ordèn.

A aquest repte se li suma l'Starter, un itinerari més curt i menys exigent de 36 quilòmetres i 1200 metres de desnivell positiu pensat per a tots els amants de la bicicleta de muntanya. En aquesta línia de sortida, a les nou del matí, també trobem els ciclistes que competeixen amb una E-bike, una nova modalitat que l'organització ha volgut donar cabuda en aquesta distància amb una classificació independent. L'aposta de la temporada de Klassmark, l'Adventure, començarà a partir de les nou i mitja. Es tracta d'un nou concepte per a gravel i bicicleta de muntanya on els participants hauran d'orientar-se mitjançant un sistema GPS al llarg dels 82 quilòmetres i 2300 metres de desnivell positiu. Una autèntica aventura tal com el nom indica. Un repte en majúscules per a qualsevol participant.

Ger, amb tots els serveis que el ciclista necessita, està a punt per rebre el més de mig miler de ciclistes que emprendran la nova aventura de Klassmark. Són molts els que coneixen els encants del Pirineu Oriental, però només uns pocs els han descobert gaudint del seu esport a la màxima expressió. Aquest cap de setmana la bicicleta serà protagonista a La Cerdanya.

Fotografia: Klassmark