Aquest cap de setmana 3a edició de la Sea Otter Europe a Girona

29/05/2019

Aquest cap de setmana 3a edició de la Sea Otter Europe a Girona

LA SEA OTTER EUROPE COSTA BRAVA-GIRONA BIKE SHOW 2019
La tercera edició del festival Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show es celebrarà a la capital gironina entre els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny, en els que de nou Girona i la Costa Brava es preparen per ser el focus d'atenció del món ciclista a nivell català i europeu.

En aquesta tercera edició s’espera rebre fins a 55.000 visitants previstos en els 60.000m2 de superfície del festival ciclista, que reunirà a gairebé 400 marques del sector de la bicicleta. Un territori que respira ciclisme tot l'any i que després de l'èxit de les dues primeres edicions espera amb emoció l'arribada de les millors marques del sector, ciclistes professionals i amateurs, aficionats a aquest esport i famílies i visitants disposats a viure una experiència total al voltant del món de la bici.

L'àmplia oferta esportiva i cicloturista està convencent als més de 6.000 participants de tots els punts del planeta, atrets per la singularitat de les 15 proves que s’hi disputaran de diferents disciplines, i el privilegiat entorn en què es tindran lloc a Girona, la Costa Brava i el Pirineu. El nucli del festival, que comptarà amb la presència confirmada de les millors marques del món del ciclisme, s'ubicarà al Pavelló Municipal Girona-Fontajau i els seus voltants. Aquí hi haurà la zona principal d'exposicions i mostres de productes, accessoris i serveis relacionats amb el sector, i es faran les sortides i arribades dels múltiples esdeveniments esportius, competicions de ciclisme de nivell internacional, proves populars, exhibicions i zones de paddocks. També hi haurà zona de restauració per a ciclistes i visitants. Una àmplia proposta que començarà divendres a les 16h i no deixarà de sorprendre fins diumenge a la tarda.

DIVENDRES DIA 31 DE MAIG

EBikes XCO Sea Otter
La EBikes XCO Sea Otter Europe 2019 és una prova nova que entra dins el programa esportiu d’enguany. Una prova de XCO (Cross Country Olímpic) amb Ebike, competitiva i dissenyada especialment per als amants de les bicicletes elèctriques i amb la explosivitat que el XCO requereix. Recorregut serà el mateix que el de la Super Cup Massi però amb algunes petites modificacions en el traçat.

Eliminator Sea Otter Europe
Una exhibició d’infart al circuit gravel del festival. Vine a veure la competició més explosiva del festival en un circuit dual de 800m. Una lluita entre ciclistes que necessitaran les habilitats adequades per sobresortir i  superar amb èxit aquesta prova!

DISSABTE DIA 1 DE JUNY

Lazer Century Gravel Journey
Una ruta circular en bicicleta gravel de 96 km per la zona de les Guilleries. Es tracta d’un esdeveniment exclusiu amb un centenar de participants per celebrar el centenari de la marca Lazer.

Scott Marathon Cup BTT Sea Otter
Serà la 3a prova puntuable per a la Scott Marathon Cup BTT, amb categoria UCI Marathon Series Class 3. Els participants podran escollir recorregut XCC de 37 kms o XCM de 69 kms, i en modalitat competició o popular. Els recorreguts discorren per paratges ja clàssics del BTT gironí com Bescanó, el Sant Grau o Sant Martí de Llémena. Han confirmat la seva presència els ciclistes del DMT Racing Team Tiago Ferrerira, Hans Becking i Jose Dias, els integrants del Buff Scott Francesc Guerra, Enrique Morcillo i Luis Leao Pinto, Així com altres especialistes en la distància com Ever Alejandro Gómez (Olympia Factiry TEam), Roberto Bou i Guillem Muñoz (TBelles Cannondale), Ismael Ventura (ESMTB), Guillem Cassú (RadikalBikes), Oriol Colomé (Esteve) o Alberto Losada (Orbea Sport)entre d’altres. Entre les fèmines destaca la presència de la veterana Marga Fullana (Platges de Cala Millor), Veerle Cleiren (Montbike Messer), Ramona Gabriel (Garmin Ixcor), Bettina Janas (Team Sportgraf) o Mercè Pacios (TBelles Cannondale), entre d’altres. Ever Alejandro Gómez i Veerle Cleiren defensaran els seus respectius liderats en la general a la prova gironina.

Open BTT Infantil Sea Otter
Per als petits professionals del ciclisme és una oportunitat única de viure una experiència BTT al cor del festival ciclista, amb el públic que els animarà. Hi podran prendre part ciclistes de les categories prebenjamí a infantil

Brompton World Championship
Una de les grans novetats de l’edició 2019 és la celebració de la prova espanyola del Brompton World Championship, que es disputa sota un format de 4 sèries i una final. Totes les proves donaran inici en el format de graella de Le Mans i es disputaran en un circuit de 800m. La lycra queda totalment prohibida a favor del codi de vestimenta city chic de Brompton. Per l'estil de prova de què es tracta i l'aire que se li vol donar, la participació és molt limitada. Els guanyadors de la cursa rebran una entrada per a la final de l'BWC que tindrà lloc el proper 3 d'agost a Londres.

MTB Classic Sea Otter
És una de les proves més populars del festival, una cursa divertida i plena de nostàlgia, per recórrer uns quilòmetres amb bons amics i les bicis d’abans dels anys 90.

MiniDH Kids Cup Sea Otter & Sprint DH
Amb la col·laboració de La Tribu BTT Forallac hi haurà la 3a prova d'aquest certàmen amb un descens a les inmediacións del festival, amb una divertida baixada i algun petit salt fabricat amb fusta (opcional), tot plegat amb una baixada d'uns 300 m.

Copa Catalana Biking Point / Super Cup Massi (XCO)
És, sense dubte, la prova estrella d'aquesta discipllina de BTT, que punturà tant per la Super Cup Massi com per la Copa Catalana Internacional Biking Point, en una prova que repeteix la categoria UCI C1. El recorregut de 6kms a l'entorn del Pavelló de Fontajau espera comptar amb totes les figures catalanes i nacionals com Jofre Cullell i Clàudia Galícia (Megamo Factroy Team), l’equip BH de Carlos Coloma, Rocío del Alba i Josep Duran, el MMR Team de David Valero, Catriel Soto i Natalia Fischer, el Primaflor Mondraker Rotor amb Pablo Rodríguez i Githa Michiels, o el Massi amb Pasquine Vandermouten, Loana Lecomte i Thomas Griot. Igualmente, convidats internacionals de luxe com els guanadors de l’edició 2018 Sam Gaze (Specialized) o Pauline Ferrand-Prevot (Canyon SRAM), o Hugo Drechou i Laura Stigger. Anton Sinttsov i Meritxell Figueras defensaran el liderat de la Copa Catalana Internacional Biking Point, de la qual aquesta és la sisena cita. El dissabte només es disputa la prova de fèmines, juniors-cadets i Màsters 30 i 40, mentre que diumenge serà el torn de les categories masculines amb 3 sortides programades començant per cadets i acabant amb l’esperada prova elit-S23.

  • Horari dissabte 1: 17h00 sortida categories fèmines Elit/S23, Junior/Cadet i Màster 30/40
  • Horari diumenge 2: 09h30 sortida cadets masculí, M40, M50, M60 /// 11h00 Sortida júniors i M30 masculins /// 13h00 Sortida Elits i S23 masculins
  • Més informació i inscripcions

Criterium Sea Otter - Homenatge Alberto Losada
Fins a 30 ciclistes formaran part de la graella de sortida, acompanyant a l’homenatjat, entre d’altres estaran guanyadors del Tour de França, Volta Espanya o vencedors d’etapa de Grans Voltes com Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, Óscar Pereiro, Roberto Heras, Àngel Vicioso, Àngel Edo, Egoi Martínez, Joan Horrach, Ibon Zugasti i molts altres que s’uniran al reconeixement del seu amic Losada.

DIUMENGE DIA 2 DE JUNY

Cicloturista Continental CicloBrava de Sea Otter Europe
La gran cicloturista, la prova mare del festival que arriba renovada, amb nova imatge i nou recorregut amb dues distàncies que discorren per la Costa Brava. Forma part del prestigiós circuit cicloturista mundial Gran Fondo World Tour. Proposa enguany dos recorreguts de 100 i 148 km, amb 1000m i 1750m de desnivell positiu acumulat amb la filosofia Slow Cycling, ja que la marxa no és competitiva ni té cronòmetres ni classificacions.

Ebike Marathon Sea Otter Europe by Ghost
La E-MTB Marathon by Ghost repeteix de nou a la Sea Otter Europe! La prova de 27’5 Km recorrerà punts inèdits dels voltants de Girona. Una cursa no competitiva dissenyada especialment per als amants de les bicicletes elèctriques, i un fort entrenament de cap de setmana en un ambient únic. 

Girona Gravel Ride Sea Otter Europe by Bioracer
Una altra ruta circular de 75 km al cor de les Gavarres. Segueix la Ruta del Ter i combina pistes forestals en bon estat amb carreteres secundàries poc transitades.

MTB Orientació Sea Otter Aligots
Prova d’orientació BTT puntuable per a la Copa Catalana 2019, serà també Lliga Catalana i Campionat de Catalunya. Hi haurà circuits per a tots els nivells tècnics i físics, tant oficials com d’iniciació, inclòs un circuit familiar que els nens més atrevits podran fer sols. 

ALTRES ESDEVENIMENTS

  • Sea Otter Kids Camps: Campus per a nens de 4 a 14 anys, on podran gaudir els dies 1 i 2 de juny d’un grapat d’activitats ciclistes en l’entorn de la Sea Otter.
  • Tandem Sea Otter: prova amb tàndems recorrent el mateix circuit de la XCC - Scott Marathon (37kms, 600m D+). El dissabte a les 09h30

No t'oblidis de visitar l'stand de la Federacio Catalana de Ciclisme!

Més informació sobre la Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show 2019