Fonollosa marca el tram final de la temporada de marató BTT

02/09/2019
Marató

Fonollosa marca el tram final de la temporada de marató BTT

Aquest proper diumenge 8 de setembre la localitat de Fonollosa serà la seu de la gran final del campionat de la Scott Marathon Cup, a banda de la penúltima cita de la Copa Catalana de Marató 2019 (Tota la informació i classificacions provisionals). 2019 serà un any per recordar per la Scott Marathon Cup. Una temporada en què el campionat ha donat el seu salt internacional amb l'inclusió de dues de les seves curses en les UCI Marathon Series. Ara, després de l'aturada de vacances, el certamen torna amb tots els seus ingredients per marcar l'arrencada d'aquesta segona part de la temporada.

Si bé Fonollosa no és una de les seus habituals de la Scott Marathon Cup sí que ho són els corriols i la zona per la qual transcorrerà la cursa. Dos traçats, de 55 km o 30 km depenent de la modalitat (pro o open) seran l'escenari de la prova. Uns recorreguts plens de senders i amb la característica forma dels recorreguts d'aquesta regió del centre de Catalunya. Pujades i baixades curtes, camins revirats per bosc i un terreny especialment agraït per a la pràctica del MTB.
 
Pel que fa al campionat, Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory Cycling Team) sembla tenir la general a la butxaca després de la seva victòria a la Vall de Boí. Només Francesc Guerra (Buff Scott MTB Team) podria inquietar el seu liderat. Es dóna el fet que les 4 proves disputades de la Scott Marathon Cup han tingut 4 vencedors diferents. Una mostra del nivell del campionat. Una cosa similar passa en categoria femenina, amb Silvia Roura (Esteve) amb un marge que sembla ser suficient per endur-se la general femenina, tot i ser encara sub-23.
 
Com és habitual la cita de Fonollosa tindrà dos recorreguts diferents (55 i 30 km) i la possibilitat de prendre part dins de 2 categories diferents en cada un d'ells.

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport