El 12º Lleida Down Town serà el 1r Memorial Xavier Bonet

30/09/2019
DHi

El 12º Lleida Down Town serà el 1r Memorial Xavier Bonet

El Lleida Down Town arriba aquest proper cap de setmana a la seva 12a edició, en una prova de categoria UCI C3 que a més a més, coronarà els campions/es de la Copa Catalana de Down Town Urban 2019. La capital de Ponent s'uneix al selecte grup de ciutats organitzadores dels millors descensos urbans mundials: Barcelona, París, Lisboa, Sao Pablo i Valparaíso.

La majestuosa Seu Vella de Lleida serà el punt de partida d'aquest vertiginós descens urbà pels carrers del casc antic de la capital del Segrià, fins arribar en 2 minuts a tocar del riu Segre, a l'Avinguda Blondel. Enguany la organització, a càrrec de la Penya Ciclista Colomina i Ocisport, ha preparat algunes novetats en el recorregut, creuant per la zona coneguda com La Cuirassa en ple nucli antic. Alguns dels noms més rellevants del panorama internacional ja han confirmat la seva presència a Lleida, com el britànic Ben Moore que l'any passat es va lesionar durant els entrenaments, o el brasiler Fèlix, campió del Descens Das Escadas de Sants 2019, a més de l'espanyol Edgar Carballo, entre molts altres noms il·lustres.

Dissabte 5 d'octubre a la tarda els riders podran recollir els seus dorsals de 16 a 20h i, al seu torn, realitzar la tradicional revisió del recorregut a peu (track walk). Diumenge a partir de les 7 del matí es podran recollir també dorsals i de 8 a 10:15 h seran els entrenaments. La primera mànega serà a les 10:30 h i serà la classificatòria per a la gran final a partir de les 12: 00h. L'entrega de premis està prevista per a les 13:30 h.

És important recordar que en aquest tipus de proves les places són molt limitades a causa de la configuració del recorregut i per qüestions logístiques. Les inscripcions encara són obertes en aquest enllaç.

Finalment, cal recalcar que des d'aquesta edició el Down Town de Lleida serà també el 1r Memorial Xavi Bonet, una figura molt destacada de la Penya Colomina de Lleida molt implicat en el descens al nostre país i que malauradament ens va deixar de forma sobtada fa uns mesos.

Vídeo teaser oficial