El fang, protagonista en un CX Vic que tanca els triplets d'Orts i González

03/11/2019
Ciclocròs

El fang, protagonista en un CX Vic que tanca els triplets d'Orts i González

Tres de tres. Felipe Orts (Teika-Gsport-BH) i Lucía González (Nesta-Skoda Alecar), els especialistes més en forma del ciclocròs estatal, han demostrat el seu gran estat de forma en el tríptic de proves de categoria UCI C2 disputada a la Copa Catalana CX, rematant-lo aquest diumenge 3 de novembre amb unes noves victòries en solitari al GP Internacional Ciutat de Vic, on una intensa pluja als primers compassos del dia i durant la prova júnior ha deixat un circuit enfangat, perfecte per lluir a nivells dels grans circuits europeus.

Als seus 24 anys, Felipe Orts ja no és tan sols la principal promesa del ciclocròs espanyol, sinó un especialista consagrat que ocupa ara mateix el top15 del rànquing mundial. Així, després de les seves victòries a Les Franqueses del Vallès i Manlleu els últims dos dies, l'alacantí ha sabut gestionar un bonic duel amb el veterà belga Dieter Vanthourenhout (Pauwels Sauzen Bingoal), que en una jornada més propers al ciclocròs centreeuropeu ha mostrat el seu millor nivell durant els tres dies. Amb tot, Orts, impecable tècnicament i amb força suficient quan ha calgut obrir distància, ha rematat en les darreres dues voltes, amb Ismael Esteban (Aldro-Arrueda) anant de menys a més per acabar completant el podi.

Qui ha recuperat avui el seu millor nivell ha estat el català Jofre Cullell (Megamo), que després de dos dies de mala fortuna ha fet una cursa molt sòlida, lluitant des de la sortida per les deu primeres posicions i acabant resolent el seu particular duel amb el gallec Iván Feijoo (Nesta-Skoda Alecar) per la victòria sub23 fent la volta més ràpida de tota la competició en el seu gir final. Una jornada més, Isaac Simón (Corvi Team) 17è, Tomi Misser (Orbea) 19è i avui corrent a casa, Albert Poblet (Portet Instal·lacions-Ixcor-Buff) 20è, també han estat en les primeres posicions en unes curses on compartien cartell amb els millors especialistes estatals i diversos professionals europeus.

En la cursa femenina, Lucía González (Nesta-Skoda Alecar) ha tornat a demostrar el seu gran estat de forma, però la asturiana ha hagut de lluitar de valent i no ha pogut desfer-se de la belga Joyce Vanderbeken (Bike Advice-ITAF) fins la darrera volta d'una cursa molt exigent, on les condicions del circuit (que en el cas de la cursa femenina han estat les que se l'han trobat amb el fang més recent) i les fortes pujades del traçat osonenc han fet un gran desgast en les corredores. Jordina Muntadas (Corvi Team), 12ª en un dia molt selectiu, seguida de Sara Gay (Biking Point) i amb Magda Duran (Biking Point) 15ª han estat les millors catalanes del dia.

La Copa Catalana de CX 2019 (Tota la informació) no s'atura i el proper dissabte 10 de novembre tornarà a arrancar amb la prova disputada a Osca (Aragó), que ja té les inscripcions obertes.

Classificació Gran Premi Intternacional Ciutat de Vic masculí:
1. Felipe Orts (Teika-Gsport-BH) 1:01:15
2. Dieter Vanthourenhout (Pauwels Sauzen Bingoal) a 0:27
3. Ismael Esteban (Aldro-Arrueda) a 0:53
4. Kevin Suárez (Nesta-Skoda Alecar) a 1:19
5. Yannick Peeters (Pauwels Sauzen Bingoal) a 1:36
6. Jofre Cullell (Megamo) a 1:45
7. Iván Feijoo (Nesta-Skoda Alecar) a 2:05
8. Sean De Bie (Roompot-Charles) a 2:30
9. Gonzalo Inguanzo (Teika-Gsport-BH) a 3:06
10. Freddie Guilloux (Laval Cyclisme) a 3:36

  • Guanyador sub23: Jofre Cullell

Classificació Gran Premi Intternacional Ciutat de Vic femení:
1. Lucía González (Nesta-Skoda Alecar) 41:44
2. Joyce Vanderbeken (Bike Advice-ITAF) a 0:23
3. Aida Nuño (Río Miera-Cantabria Deporte) a 0:46
4. Veerle Goossens (Pinarello-Sol y Mar) a 2:05
5. Mascha Mulder (Group Hens-Maes Containers) a 2:25
6. Sandra Trevilla (Río Miera-Cantabria Deporte) a 2:51
7. Irene Trabazo (XSM CC) a 3:04
8. Paula Díaz (Río Miera-Cantabria Deporte) a 3:28
9. Olatz Odriozola (Bizikleta.com) a 3:35
10. María Parajón (MP Spiuk CX Team) a 3:57

Guanyadors de la resta de categories del CX Vic:

Fotografia: Albert Rabadan (@pedalsdaqui / @arabadan)