La Copa Catalana de ciclocròs celebra amb èxit la seva festa final

30/12/2019
Ciclocròs

Després de tres mesos d'intensa competició, la Copa Catalana de ciclocròs 2019 va posar el punt i final amb una jornada de tancament espectacular a Les Franqueses del Vallès: el Dark Cross by Destroy Mechanical va ser tota una festa per tancar la temporada del CX català, amb un circuit novedós on la gespa era la protagonista, concursos i com sempre unes curses d'alt nivell que posaven la cirereta final a una temporada d'on en surten campions elit Albert Poblet i Veerle Cleiren. Consulta tota la informació de la Copa Catalana CX 2019.

En les competicions de la cita vallesana, el recentment proclamat campió català de la disciplina, Tomi Misser (Orbea), va tancar l'any amb un nou triomf després d'una cursa molt igualada amb els sub23 Gabriel Roger (Sismic Wear) i Pau Costa (Biking Point). En la prova femenina, Jordina Muntadas (Corvi Team) va saber superar a Sara Gay (Biking Point) en una sortida que també vivia el domini del júnior Marc Masana (La Torreta Bike), mentre que en la resta de categories guanyaven els cadets Adrià Franquesa (Jufré Vic-ETB) i Marta Cano (Bike Garraf) els màster 30 Mattia Paganotti (UC Les Franqueses), el màster 40 Francisco Salmerón (Bicimetrics Club), màster 50 Joan Antoni Asensio (Trèvol Bikesports) i el màster 60 Bernat Del Pino (UC Les Franqueses)

Classificació Dark Cross by Destroy Mechanical:
1. Tomàs Misser (Orbea) 59:15
2. Gabriel Roger (Sismic Wear) a 0:03
3. Pau Costa (Biking Point) a 0:07
4. Xavier Ariza (La Torreta Bike) a 0:27
5. Álex Ruiz (Valverde Team-Terra Fecundis) a 0:52

Com sempre, la cursa també va servir de tancament de la Copa Catalana Infantil de ciclocròs (Tota la informació), que igualment posava el punt i final amb els següents campions finals de la general 2019: els infantils Martí Pratginestós i Sílvia Cuatrecasas (Jufré Vic-ETB), els alevins Borja Carvacho (Team Artsport) i Laia Rodríguez (La Torreta Bike), els principiants Martí Collell (Jufré Vic-ETB) i Emma Andreu (TBellès-Cannondale), els benjamins Martí i Laia Bragulat (Irontech-Tecnic-Ambisist) i el prebenjamí Leo Zorrilla (BTT Santa Perpètua).

La cerimònia protocolària final va servir per coronar als campions finals de la Copa Catalana CX 2019, en què Albert Poblet ha aconseguit el seu primer títol elit malgrat la seva absència en tres curses (la darrere, aquesta última en trobar-se competint per Bèlgica, fet que va fer que recollís el premi en el seu lloc el seu company d'equip David Álvarez). Igualment era important el domini de Veerle Cleiren, guanyadora un any més davant la seva gran rival Jordina Muntadas. Per la seva banda, destacat el títol sub23 de Marc Romero (BG Team 100% Natural), que ha seguit demostrant la seva notable progressió, sense fallar en cap cita i aconseguint el triomf absolut a la platja de l'Hospitalet de l'Infant. Per molts d'ells, el gran repte de la temporada vindrà amb els Campionats d'Espanya del gener.