Top Conserge-Costa Brava, preparat per una ambiciosa temporada 2020

14/03/2020
Carretera

L'equip ciclista femení Top Conserge-Costa Brava va celebrar la seva posada de llarg per a la temporada 2020 aquest passat cap de setmana al Van der Valk Hotel Barcarola de S'Agaró, on van realitzar una concentració de dos dies en què es van reafirmar els fonaments d'un projecte que busca fer un pas més per a consolidar-se com a referència en el ciclisme femení. En el seu cinquè any a les carreteres, el conjunt català vol mantenir la seva progressió amb un calendari centrat en les cites de Copa Espanya i Copa Catalana, a més d'ampliar el calendari nacional amb la presència en la prestigiosa Vuelta a Burgos i en algunes proves del Torneig Euskaldun.

Amb Felisario Expósito com mánager i Aitor Ruiz Soto com a director esportiu, Top Conserge-Costa Brava manté el gran potencial de la plantilla cadet, que el passat 2019 vaig estar prop de fer-se amb la Copa Espanya i que ja ha estrenat l'any amb victòria a França, a més de viure una gran renovació en la plantilla elit i sub23, amb una aposta pel ciclisme colombià que demostra la incorporació de tres joves ciclistes a més de tota una campiona nacional com Lorena Ortiz, a sumar-se a les ciclistes uruguaianes, britàniques i sud-africanes que també conformen la plantilla ajunto la murciana Celia Bautista i les catalanes Nerea Ruiz i Cristina Fenoy. Al costat d'això, cal comptar amb l'ampliació dels equips infantils, seguint la labor de formació del Club Ciclista Ataraxia, per a segellar un projecte que continua treballant per al ciclisme femení de manera integral.

Seguint els passos del 2019
L'equip català, tot un guanyador de la Copa Espanya elit 2016 amb Anna Kiesenhofer, vol seguir en la línia ascendent marcada la seva passada temporada, on es va consolidar com una referència, especialment com a equip de desenvolupament. Van destacar els resultats de Lucía García, tercera classificada final en la Copa Espanya cadet després d'absentar-se en una prova gràcies a la seva selecció per als Jocs de la Joventut de Baku (l'Azerbaidjan).

Top Conserge-Costa Brava també va ser el millor equip de la Copa Catalana júnior i cadet, amb els tres primers llocs amb Estefanía Jiménez, Lucía García i Paula Recio. Seguint en la mateixa competició, van acabar tres corredores en el top10 de la Copa Catalana elit, incloent la victòria de Tatiana Luisi en el Trofeu Vila de Juneda, explorant així nous límits en una categoria elit en la qual cada vegada es va guanyant més presència en el calendari nacional.

PLANTILLA TOP CONSERGE-COSTA BRAVA 2020

• CADET: Carla Albareda (CAT), Laia Bosch (CAT), Júlia Garcia (CAT), Lucía Garcia (CAT), Estefanía Jiménez (CAT), Paula Recio (CAT)
  • JÚNIOR: Maria Pie (CAT)
  • SUB23: Celia Bautista (MUR), Paula Stefanía López (COL), Dayana Alejandra Lozada (COL), Elne Owen (RSA), Yessica Villamil Rodríguez (COL), Nerea Ruiz (CAT), Sophie-Jo Wylie (GBR)
  • ELIT: Johanna Noelia Bracco (URU), Cristina Fenoy (CAT), Mónica Lorena Méndez Ortiz (COL)
  • MÁSTER: Pilar Macián (VLC, máster 40)