Obert el Termini de preinscripció als Centres de Tecnificació de ciclisme (Curs Acadèmic 2020/21)

07/05/2020
Federació

Obert el Termini de preinscripció als Centres de Tecnificació de ciclisme (Curs Acadèmic 2020/21)

La Federació Catalana de Ciclisme obre les preinscripcions als Centres de Tecnificació de Ciclisme de Ripoll, Lleida, Esplugues de Llobregat i Banyoles de cara al curs acadèmic 2019/20, amb l’objectiu d’ajudar als joves ciclistes a compaginar el millor possible un programa d’entrenament de ciclisme del més alt nivell amb els estudis d'ESO, Batxillerat i Universitaris.

  • El CTE Ripoll compta amb una residència per a esportistes amb sales d’estudi, cuina i menjador, sala de massatges i magatzem. Utilitzen les instal·lacions esportives necessàries per a seguir els programes d’entrenament a on disposen de: piscina, sala de musculació/fitness, spa, zona de trial i servei de fisioteràpia. Desplaçament al velòdrom de Barcelona per entrenaments amb pista de fusta, i un entorn natural de camins i de carreteres d’excel·lent ubicació. Els ciclistes becats de les disciplines de RUTA, BTT i TRIAL estudien batxillerat a l’Institut Abad Oliva de Ripoll i viuen en règim de pensió complerta des de diumenge al vespre fins divendres a la tarda, o bé en règim d’entrenament, estudis i servei de menjador. 
  • El CTE Lleida/Vila-sana, compta amb la Residència San Anastasi de Lleida, on els esportistes hi viuen en pensió complerta des de diumenge nit i fins divendres tarda. Disposen del Parc d'entrenament de BMX a Vila-sana. Des del curs 2018/19 i gràcies a un conveni amb l'INEF de Lleida, també utilitzen les seves instal·lacions esportives tals com el gimnàs i les sales de musculació/fitness. Els riders becats estudien ESO i Batxillerat als Instituts Marius Torres i Joan Oró de Lleida. 
  • El CTE Blume-Esplugues, compta amb la Residència Joaquim Blume, el Velòdrom d’Horta Miquel Poblet i les instal·lacions esportives i mèdiques d’Esplugues de Llobregat. Els esportistes resideixen en règim de pensió completa des de diumenge al vespre fins divendres a la tarda; estudien a l’INS Joaquim Blume, i poden matricular-s’hi els ciclistes de la disciplina de PISTA, i que estudiaran ESO o Batxillerat. 
  • El CTE de Banyoles, cull esportistes d’alt nivell de Catalunya i de l’estat espanyol. Disposa de residència per a esportistes, gimnàs, centre mèdic, servei de fisioteràpia, centre docent i seu del Centre Català de Rem Olímpic. Gestionat per la Federació Catalana de Rem, el centre rep el suport del Consell Català i del CSD (Consejo Superior Deportes), i a partir del 2018/19, si han pogut adherir ciclistes becats, que pertanyin al Programa Futur de la FCC. Els ciclistes es formen en la Universitat de Girona o la EUNCET de Salt.

Es poden preinscriure en aquests Centres de Tecnificació tots els ciclistes inclosos en el Programa ARC de la FCC. Per tal de preinscriure’s als Centres, cal omplir el següent FORMULARI amb les vostres dades personals, esportives i acadèmiques abans del 20 de maig. Un cop rebudes, es procedirà a seleccionar els aspirants amb millor currículum esportiu i notes de l'ESO, i que la FCC presentarà per les beques que concedeix el Consell Català de l'Esport. 

Confiem que aquesta informació us sigui d’utilitat, si més no podeu adreçar-vos a tecnics@ciclisme.cat per a qualsevol aclariment. La beca contempla la residència i manutenció de l’esportista en règim de pensió complerta, així com el cost del tècnic, el preparador físic, la utilització de les instal·lacions esportives i els entrenaments. La beca NO inclou els desplaçaments ni les taxes de matriculació a l’Institut i/o Universitat. 

CENTRE DE TECNIFICACIÓ ESPORTIVA DEL RIPOLLÈS 

  • Ciclistes de BTT i ruta que vulguin cursar Batxillerat (4 places disponibles)
  • Ciclistes de Trial que cursin ESO i/o Batxillerat (3 places disponibles)
  • Quota mensual de 120 €, en concepte de suplements d’alimentació, trasllats d’entrenaments al velòdrom de Barcelona i proves mèdiques, amb el tècnic responsable. 

CENTRE DE TECNIFICACIÓ LLEIDA/VILA-SANA 

  • Ciclistes de BMX que vulguin cursar ESO i /o Batxillerat (4 places disponibles)
  • Quota mensual de 120 €, en concepte de trasllats d’entrenaments al circuit de Vila-sana i proves mèdiques necessàries amb el tècnic responsable. 

CENTRE DE TECNIFICACIÓ ESPLUGUES DE LLOBREGAT – JOAQUIM BLUME/VELODROM 

  • Ciclistes de pista que vulguin cursar ESO i/o Batxillerat (2 places disponibles)
  • Quota mensual de 60 €, en concepte de trasllats d’entrenaments al velòdrom d'Horta i en rutes per carretera amb el tècnic responsable. 

CENTRE DE TECNIFICACIÓ ESPORTIVA DE BANYOLES

  • Ciclistes de fons (ruta i BTT), cursant Estudis Universitaris, que provinguin del Programa Arc i del Programa Futur de la FCC.  

Fotografia: Ciclistes residents al CTE Blume-Esplugues, curs 2019/2020