Comunicat: esport a la Fase 0

03/05/2020
Federació

Comunicat: esport a la Fase 0

Dilluns dia 4 arranca la Fase 0 del del "Plan para la transición hacia una nueva normalidad" del Govern estatal, i d'entre totes les mesures adoptades, s'han conegut finalment les que afecten a la pràctica esportiva.

Certament, hi ha poques diferències respecte el que ja s'havia filtrat els dies anteriors i, desgraciadament, el Consejo Superior de Deportes (CSD) no ha atès les peticions formulades per la Real Federación Española de Ciclismo (RFEC) acordades amb les federacions autonòmiques, entre elles la Federació Catalana (FCC), i que anaven en la direcció d'aplicar el sentit comú per millorar la situació i evitar aglomeracions en les zones més densament poblades, especialment; així com en tenir en consideració els ciclistes federats a l'hora d'aplicar les mesures pels diferents grups.

Així doncs, segons el que ha publicat el BOE, els esportistes professionals, d'alt nivell o d'interès nacional, podran realitzar entrenaments de forma individual amb aquestes condicions:

  • esport de forma individual dins els límits de la província on visqui l'esportista
  • accés lliure a espais naturals fer fer-hi esport
  • la durada i l'horari seran els que s'estimin necessaris per la pràctica esportiva
  • la distància de seguretat entre persones serà d'almenys 10m
  • l'entrenador podrà presenciar l'entrenament si es necessari, amb les mesures de distanciament social i higiene ja conegudes
  • la llicència federada serà l'acreditació vàlida, tot i que es recomana portar el certificat del CSD pels ciclistes d'alt nivell o d'interès nacional. Els esportistes professionals haurien de portar una declaració del seu equip que acrediti el cumpliment del Reial Decret 1006/1985, de 26 de juny
  • els ciclistes de la modalitat d'adaptats que estiguin en aquest grup podran estar acompanyats per un altre esportista, si és imprescindible. En aquest cas les ditàncies interpersonals seran les necessàries, caldrà utilitzar mascareta i aplicar mesures d'higiene personal

Els esportistes federats no inclosos en l'anterior grup, podran fer esport de forma individual amb aquestes condicions:

  • esport de forma individual a l'aire lliure fins a dos cops al dia, entre les 06h i les 10h, i entre les 20h i les 23h, dins els límits del terme municipal per poblacions de més de 5.000 habitants; i dos cops al dia entre les 06 i les 23h i dins el terme municipal si viuen en municipis de menys de 5.000 habitants
  • accés lliure a espais naturals fer fer-hi esport
  • la distància de seguretat entre persones serà d'almenys 10m
  • no està permesa la presència d'entrenadors o personal auxiliar
  • la llicència federada serà l'acreditació vàlida

El text publicat avui té un buit al respecte de les normatives a aplicar per dos grups de població: els menors de 14 anys, i els majors de 70 anys. Ja s'han obert les consultes pertinents per poder esclarir la situació respecte aquestes franges d'edat.

També recordem que la targeta bici no és considerada una llicència federada als efectes d'aquestes normatives a aplicar en aquesta Fase 0, que s'allargarà teòricament fins al dilluns 11 de maig, quan s'entraria a la Fase 1 amb unes noves directrius.

Per últim, continuem demanant responsabilitat, sentit comú i seguir les directrius marcades per aquesta nova fase de desconfinament. Estem segurs que el gremi ciclista sabrà donar exemple.

Document de la UFEC
Document de la SGE

Junta de la Federació Catalana de Ciclisme
Barcelona, 03/05/2020