Galicia i Cullell dominen un Campionat de Catalunya de nivell internacional

08/08/2020
BTT

Galicia i Cullell dominen un Campionat de Catalunya de nivell internacional

Jofre Cullell i Clàudia Galicia, els dos de l'equip Megamo Factory Team, s'han proclamat aquest diumenge campions de Catalunya de BTT XCO a la prova celebrada a Vilajuïga (Alt Empordà), una cita que, en l'alterat calendari de la temporada 2020 degut a la Covid-19, ha acabat tenint una important participació internacional. La campiona del món de la disciplina Pauline Férrand-Prevot (Canyon-SRAM) ha sorprès amb la seva participació i ha dominat a plaer la cursa femenina, mentre que el francès Hugo Drechou (Massi) s'ha endut el triomf a la prova masculina, sent l'únic que ha pogut superar a Cullell i fent-ho tan sols a l'esprint final.

La prova femenina s'ha vist marcada pel domini de la campiona del món Pauline Férrand-Prevot (Canyon-SRAM) que ha lluït el seu mallot de l'arc de Sant Martí pel llarg circuit empordanès, superant per tres minuts a la francesa Julie Bresset (Massi), tota una campiona olímpica a Londres 2012, mentre que el títol català era per una Clàudia Galicia (Megamo) que entrava en tercera posició a la línia de meta. Darrere seu entraven Txell Figueras (MMR Factory Racing) i Noemí Moreno (Bauhaus-Torredembarra), que l'han acompanyat en el podi absolut, mentre que el títol sub23 femení queia en mans de Lidia Fuentes (Kenda-Biciocasion).

"Ha estat una cursa dura, maca i molt tècnica. És un plaer que hi siguin la campiona del món i la campiona olímpica, però jo he fet la meva cursa i el meu objectiu era el Campionat de Catalunya i l'he aconseguit. Feia temps que no podia venir al Campionat de Catalunya de XCO, i guanyant-lo no puc demanar més. Per part meva ha estat una cursa una mica accidentada, amb alguna avaria i caiguda, però he pogut seguir concentrada i endur-me la victòria. He estat una temporada molt estranya per tothom però ara sí que sembla que tornen les curses i el calendari UCI comença a donar dates més segures, així que ara em toca posar-me les piles aquest agost, amb el Campionat d'Espanya de Marató com a primer objectiu", explicava després de la cursa Galicia, la vigent campiona d'Espanya elit de la disciplina.

La cursa masculina ha tingut més alternatives, amb diversos grups amb les primeres places amb el mateix Drechou, Cullell, però també Francesc Guerra (Buff-Scott), el vigent campió Cristofer Bosque (Biking Point) o Ever Alejandro Gómez (Olympia) entrant en el grup capdavanter, però la situació s'ha anat aclarint a la segona meitat. "La veritat és que acabo molt content amb les sensacions. Des de sortida hem marxat davant quatre corredors, Hugo Drechou, Francesc Guerra, Cristofer Bosque i jo mateix. A la segona volta he posat el meu ritme i he estat en trams al capdavant de cursa, però a la penúltima volta he caigut a la baixada abans de meta i he hagut de parar. A la última volta m'ha tocat remar fins que he aconseguit contactar i finalment m'ha superat Drechou a l'esprint", deia Cullell per la seva banda. "Era un circuit rodador, per anar a ritme, que s'ha fet tècnic per la pols i la terra. Ha estat un circuit de gaudir. Ara toca mantenir el ritme i anar millorant la forma de cara al setembre i l'octubre, on espero anar a l'Europeu i el Mundial i amb l'esperança que es faci alguna Copa del Món".

Campions de Catalunya XCO BTT 2020: