La selecció catalana sub23, preparada per un exigent Campionat d'Espanya

17/08/2020
Carretera

La selecció catalana sub23, preparada per un exigent Campionat d'Espanya

Els propers 21, 22 i 23 d'agost, Jaén serà la seu dels Campionats d'Espanya de ciclisme en carretera, cita a la que la selecció catalana hi acudirà amb el seu potent equip sub23. "Ha estat un any diferent, sense gaires referències, però com en els últims anys crec que portem si no l'equip més fort, dels tres més potents. Aquest any hem fet més èmfasi que mai en què hem de córrer com un equip per un mateix objectiu, i el treball previ que hem fet va per aquest camí", explica el seleccionador Carles Torrent.

Divendres serà el torn de les proves contrarellotge entre Cazorla i La Iruela, amb 26,3km de recorregut per als sub23 i fèmines i 45km per als professionals masculins. Álex Jaime, Pau Miquel i Guillem Suriñach seran els representants de la selecció catalana a la prova sub23, categoria en què la catalana Maria Banlles (Sopela) també defensarà la seva medalla de bronze aconseguida l'any passat. "En Pau Miquel ha aconseguit diverses medalles en la disciplina en altres categories i cal anar cuidant-lo perquè la seva progressió és molt bona. L'Álex Jaime porta uns anys treballant molt bé i pot fer un bon paper, i per últim també volia portar una opció que no fes la prova en línia: en Guillem Suriñach porta anys fent medalla al Campionat de Catalunya, treballa molt la crono i en les últimes referències ha estat fent molt bons temps. Mereixia la oportunitat", continua Torrent.

Per la seva banda, Úbeda i Baeza seran les seus de les proves en línia. Dissabte al matí es disputarà la prova femenina elit, 104,1km de recorregut on el ciclisme català té el gran repte d'intentar igualar la medalla de bronze aconseguida la passada temporada per Mireia Benito (Massi-Tactic) davant de potents equips com el Movistar. Justament, l'equip gironí Massi-Tactic arriba a la prova després d'acumular uns dies de competició de qualitat per França.

La tarda del mateix dissabte serà el torn de la prova sub23, de 159 exigents quilòmetres. Una cursa determinant entre les joves promeses que estan a punt de fer el salt professional i on els darrers anys Catalunya ja s'ha presentat sempre com un dels equips a vigilar. No serà una excepció enguany amb un potent grup de 10 ciclistes repartits entre els millors equips amateurs de l'estat. "Hem convocat diversos entrenaments amb un grup de vint nois dels quals només en podíem agafar 10, i s'han quedat fora noms importants com en Marc Brustenga o Pol Hervás perquè tenim davant un recorregut molt dur, en què es pujarà quatre vegades un port d'uns 7 quilòmetres. Però estic content de la feina feta, tants dels entrenaments com per la manera de fer grup. En aquestes circumstàncies hem de tenir clar que hem de treballar com a grup per fer medalla amb una primera opció clara que és en Jordi López, que està en el seu any bo i de fet ja ha debutat com a stagiaire amb l'equip professional Kern Pharma. És important córrer junts i no pensant en el lloc de cadascú: si no, serem un més. Amb tot, tenim un gran grup i sabem pels últims anys que, en una cursa així, 8 dels 10 corredors han d'estar atents als talls perquè pot passar qualsevol cosa i tenim corredors que tindrien la seva opció", explica el seleccionador dos dies abans de desplaçar-se cap a Jaén.

El campionat es tancarà el diumenge amb la prova per a professionals UCI i elits masculins, de 185km també entre Úbeda i Baeza.

Selecció catalana sub23 al Campionat d'Espanya de Jaén

  • CRI: Álex Jaime, Pau Miquel (Lizarte) i Guillem Suriñach (Antiga Casa Bellsolà-Girona)
  • Prova en ruta: Jordi López, Álex Jaime, Pau Miquel, Raúl Rota (Lizarte), Álex Ruiz, Abel Balderstone (Valverde Team-Tierra Fecundis), Edgar Curto, Francisco Muñoz (Team Compak), Álex Martín (Kometa) i David Gijón (Antiga Casa Bellsolà-Girona)