Marc Brustenga s'exhibeix a casa per guanyar el seu tercer Campionat de Catalunya

04/09/2020
Carretera

Marc Brustenga s'exhibeix a casa per guanyar el seu tercer Campionat de Catalunya

Aquest cop, sí que ha estat profeta a la seva terra. El Memorial Pere Vilardebò de Santa Eulàlia de Ronçana ha estat l'escenari la tarda d'aquest dissabte del Campionat de Catalunya elit/sub23, cita en què l'estrella local Marc Brustenga (1999, Vélo Club La Pomme Marseille) s'ha exhibit en solitari per aconseguir una victòria d'alt nivell. A dies comptats de complir els 21 anys, el vallesà ha tornat a demostrar la seva brillant projecció aconseguint ja el seu tercer títol de campió de Catalunya, després de ser campió absolut en el seu debut en la categoria l'any 2018 i aconseguir el títol sub23 l'any passat al GP d'Òdena

Brustenga ha demostrat la seva polivalència en una jornada de desgast, en què es recorrien més de 130km excepcionals per Sant Feliu de Codines i l'Espai Natural de Sant Miquel del Fai, on dues de les tres voltes hi coronaven el port del dia que feia pujar als 2500 metres de desnivell positiu acumulat. Corpulent i ràpid, el català ha resistit tots els atacs d'una jornada molt nerviosa, sempre ben col·locat en un grup capdavanter que ja s'ha seleccionat des dels primers quilòmetres, per acabar escapant-se en solitari en el darrer dels ascensos i arribar a meta amb gairebé un minut d'avantatge respecte el grup perseguidor de 20 ciclistes.

"La cursa s'ha anat fent dura i en algun moment calia ser prudent per la pluja. A la primera pujada a Sant Miquel del Fai hem acabat coronant un grup reduït. He vist que tenia bones cames, hi havia alguns atacs, i no quedava una altra que fer la última pujada donant-ho tot, a rebentar", somreia el campió català un cop acabada la cursa. "Jo crec que és la millor victòria de la meva vida. Aquí al poble, amb un gran ambient i per les carreteres per on entreno... és una sensació que no té preu".

La cursa ha estat una gran demostració del potencial de l'actual planter sub23 català: el podi absolut l'han completat dos altres ciclistes de la categoria, Raúl Rota i Pau Miquel, que han liderat un bonic triplet de l'equip navarrès Lizarte en l'esprint del grup de favorits que completava Álex Jaime. Erik Martorell, David Domínguez i Àlex Martín han estat altres joves catalans que han entrat en el top10, entrant en un grup capdavanter en què també hi eren David Gijón, Àlez Ruiz, Arnau Fonollosa, Jordi López, Adrià Bartrina i Edu Rodes.

Per la seva banda, el podi de la categoria elit també sortia d'aquest grup destacat: David Gómez (Antiga Casa Bellsolà-Girona), 8è absolut a la cursa, ha rebut el títol del Campionat de Catalunya elit, acompanyat al podi pels ex-professionals Arnau Solé i Llibert Sendrós (Controlpack-Yupih). Lizarte s'ha endut el premi per equips, un Iván Díaz (Cultibikes) que ha estat un dels principals animadors de la darrera volta de la cursa, el premi de la muntanya, i el francès Noah Knecht (Vélo Club La Pomme Marseille) el premi dels sprints especials.

El ciclisme català de carretera continuarà demà el seu determinant cap de setmana amb la disputa del Campionat de Catalunya CRI al Circuit de Barcelona-Catalunya, a partir de les 15h.

Memorial Pele Vilardebò - Campionat de Catalunya 2020:
1. Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme Marseille) 3:02:32
2. Raul Rota (Lizarte) a 0:49
3. Pau Miquel (Lizarte) a 0:49
4. Álex Jaime (Lizarte) a 0:49
5. Miguel Ángel Ballesteros (Caja Rural-Seguros RGA) a 0:49
6. Erik Martorell (Electro Hiper Europa) a 0:49
7. David Domínguez (Globalia-Salamanca ECS) a 0:49
8. David Gómez (Antiga Casa Bellsolà-Girona) a 0:49
9. Iván Díaz (Cultbikes) a 0:49
10. Àlex Martín (Kometa Xstra) a 0:49