Figueras i Gómez s'imposen a l'Open BTT Girona - Càrniques Celrà de Sant Hilari

06/09/2020
BTT

Figueras i Gómez s'imposen a l'Open BTT Girona - Càrniques Celrà de Sant Hilari

Fins a 235 ciclistes es van donar cita dissabte en el retorn de l’Open de Girona de Btt 2020 – Càrniques Celrà a Sant Hilari Sacalm. Amb una temperatura excel·lent i un circuit molt tècnic preparat pel club Ça-calm Express, els participants van gaudir d'una bona tarda de BTT en la que, de nou, les mesures de seguretat marcades pels protocls de la FCC (control de temperatura a tots els participants, ús obligatòri de la mascareta fins abans de sortir, presència d’hidrogel i limitacions d’accés en determinats espais amb la complicitat dels equips, participants i organització, entre d'altres) foren protagonistes.

Primer es van disputar les curses de la Kids Cup, les categories de promoció, amb més de 100 participants ciclant per dos circuits: un pels més petits (benjamins i prebenjamins), i un altre de més de 2 kms i més tècnics per la resta de categories, un tram del circuit Open de fet. Els guanyadors/es per categories van ser:

  • Prebenjamins: Aran Molano (Tot Marxa) / Lena Cos (Fornells de la Selva)
  • Benjamins: Jordi Sala (Sant Gregori) / Laia Bragulat (Fornells de la Selva)
  • Principiants: Adrià Casas (Bike Garraf) / Emma Andreu (Bike Kids)
  • Alevins: Seff Van Kerckove (Montbike) / Laia Rodriguez (La Torreta)
  • Infantils: Aleix Farres (Jufre Vic-ETB) / Laia Galbany (Amunt)

Classificacions Kids Cup Sant Hilari

A continuació s’ha donat el tret de sortida a la cursa Open amb 135 ciclistes participant-hi. En la cursa èlit fou protagonista Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory) que s’imposava després d'una bonica lluita amb els seus perseguidors Ismael Ventura (Irontech-Tecnic-Ambisist) i Xavier Pijuan (Factory Eco), als que s'ha imposat. Martí Cateura (EdiBikes) guanyava en categoria S23, sent 9è scratx. Gerard Blanch (Vilajuiga Eobikes), ahir setè classificat, manté el liderat de l'Open.
En la cursa femenina es preveia una lluita sobretot entre dos ciclistes de gran nivell, Claudia Galicia (Megamo Factory) i Txell Figueras (MMR Factory), que venien a preparar el proper Campionat d’Espanya, sense perdre de vista a altres ciclistes com Sara Gay (Biking Point), Silvia Roura (X-Sauce) o Blanca Valles (Kross Team España). Malauradament Clàudia Galícia havia d’abandonar molt aviat per un problema en el canvi i finalment s'imposava Txell Figueras (MMR Factory) per davant de Sara Gay (Biking Point) i Blanca Vallés (Kross Team España). En S23 Ivette Espinar (Mondepra-Radikalbikes) va ser primera, i 5ena de la cursa. Per la seva banda, Silvia Roura (X-Sauce) va ser quarta i manté de moment el liderat.
Els vencedors/es de les diferents categories van ser: 

  • Cadets: Zaira Boter (Tbikes BH Amunt) i Miquel Morales (La Torreta Bike)
  • Juniors: Nerea Marfil (Kross Team) i Roger Ferrer (73 Factory Eco)
  • S23: Ivette Espinar (Mondepra-Radikalbikes) i Martí Cateura (EdiBikes) 
  • Elit: Txell Figueras (MMR Factory) i Ever Alejandro Gómez (Olympia Factory)
  • M30: Víctor Pérez (Súria Bicis Figueres)
  • M40: Eva Martin (CC VIlajuïga EoBikes) i Melcior Faja (Navarcles PC)
  • M50: Narcís Pujol (Súria Bicis Figueres)
  • M60: Blas Yébenes (Medina Competición)

Classificacions Open Girona Sant Hilari

Després d’aquesta cursa de Sant Hilari, segona en el calendari de l’Open després de la primera de La Jonquera, la previsió seria disputar dues curses més. La primera seria el dia 20 de setembre, inicialment prevista a Quart, i la segona a Amer el dia 24 d’octubre. De totes maneres, esperem poder-les celebrar sempre que les condicions sanitàries, i els permisos de les administracions corresponents ho permetin.

Galeria de fotos de Marc Garcia (@marc2020)