Una sòlida selecció catalana retorna satisfeta del Campionat d'Espanya júnior

08/09/2020

La selecció catalana júnior va disputar el darrer cap de setmana el campionat d'Espanya júnior que se celebrava a Llucmajor (Mallorca), on el combinat dirigit per Carles Torrent va tenir una actuació sòlida i amb bon treball d’equip de la qual cal donar-li més valor que els resultats, entre els quals destaca el 8è lloc a la prova en línia d’Arnau Gilabert. "L'equip va estar molt i molt bé, amb presència fins l'últim moment i lluitant als talls com havíem parlat. Només ens va faltar estar més coordinats a l'esprint final per a tenir una millor posició", resumeix el seleccionador, Carles Torrent.

Els primers dorsals dels seleccionats eren protagonistes la tarda de divendres amb la prova contrarellotge, 21,6 quilòmetres gairebé plans en què la 11ª posició del mateix Gilabert, que venia de proclamar-se campió català de la disciplina a Montmeló cinc dies abans, va ser el resultat més destacat, després del 13è lloc de David Peñaranda i el 21è d’Adrián Ferrer. "Era una crono per a corredors molt rodadors i segurament no s’adaptava molt bé a les nostres característiques. Els resultats van ser bastant en la línia de l’esperat, i especialment destacaria el rendiment de David Peñaranda, que ho va fer molt bé sent de primer any i la temporada vinent pot estar lluitant pel podi", apunta Torrent.

Diumenge era el torn de la prova en línia, en què hi havia la gran referència del pràcticament imbatut durant la temporada Juan Ayuso, defensor del títol i ja amb futur professional assegurat. La selecció catalana va complir amb la seva premisa inicial i va ser molt combativa durant els 130 quilòmetres de la prova, amb presència els talls des de Joan Marín els primers quilòmetres o de corredors destacats com Marcel Pallarès i David Peñaranda en diferents escapades a mitja cursa. Finalment, es va fer inevitable l’arribada massiva en un grup nombrós en què el valencià Ayuso va complir els pronòstics sent el més ràpid i la selecció catalana va arribat amb tres representants en el grup capdavanter, amb Arnau Gilabert acabant 8è, Adrián Ferrer 11è i David Peñaranda 14è. També completava la prova Pau Torrent en el següent grup perseguidor, el 44è , juntament amb Joan Marín 66è i Pol Mulet 73è.

"Potser ens va faltar que en Pau Torrent pogués entrar al grup de davant, li va anar de ben poc. Es va quedar just al final de l’últim port. Si no, hauria estat una gran opció per a l’esprint com a home ràpid. Però hem tornat content amb el rendiment", tanca el seleccionador.