Natalia Fischer i Pierre Billaud, vencedors al marató de Sant Joan de Mediona

07/02/2021
BTT

Natalia Fischer i Pierre Billaud, vencedors al marató de Sant Joan de Mediona

La Scott Marathon BTT de Mediona ha obert aquest diumenge la temporada de bicicleta de muntanya amb una prova contrarellotge que ha fet gaudir i patir a tots els seus participants. El francès Pierre Billaud (VC Herbretais) i Natalia Fischer (Scott Fischer) han estat els grans noms en una jornada de les que s'esperen amb molta il·lusió en la tornada a la competició de muntanya, que comptava amb l'opció de 22 o 44km de recorregut.

Des de primera hora del matí, amb un cel tapat, els bikers van anar sortint de forma individual, mantenint totes les mesures de seguretat i afrontant un recorregut exigent. I és que el traçat de Sant Joan de Mediona comptava amb un traçat trencacames, amb pujades curtes i dures; combinades amb llargues baixades tècniques. El nivell de competidors tampoc ha decebut, amb l'equip Buff Scott al complet i altres ciclistes referents de la BTT, com Ever Alejandro Gómez (RR Bikers) o Malene Degn (KMC-ORBEA), entre d'altres. 

En la prova curta, la danesa Malene Degn (KMC-Orbea) i Pau Viladelbosch (Terbikes-Baix Ter) han estat els més ràpids en completar els 22Km del recorregut i ser els primers vencedors de l'any. Noemí Moreno (73 Factory-ECO) i Rut Ratera (Kenda Biciocasion-Barcelona) han completat el podi femení. El segon i tercer scratch masculins han estat Gerard Llop (Cicles Sans) i Alex Caballero (RR Bikers Club).

A partir d'aquí, s'obria la disputa entre els ciclistes participants de la prova llarga. Allà, Pierre Billaud ha estat el més sòlid i ha estat capaç de mantenir el ritme i parar el cronòmetre amb un temps de 1:51:35. A menys de dos minuts, José Dias i Hans Becking han completat el podi, amb una diferència mínima. En categoria femenina, Natalia Fischer (Scott Fischer) no ha tingutrival i ha guanyat a les catalanes Silvia Roura (BMC TBelles by Kala) i Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team), tercera classificada.

L'11 d'abril se celebrarà la segona prova de la Scott Marathon BTT 2021. 60Km i 1400m+ esperen als participants, amb un recorregut que comença i acaba just davant del mar a Cambrils. El proper dia 9 de febrer s'obren inscripcions!

Fotografia: Francesc Lladó / Ocisport