Koretzky i Richards, vencedors d'una edició de la Copa Catalana BTT de Banyoles de luxe

28/02/2021
BTT

Koretzky i Richards, vencedors d'una edició de la Copa Catalana BTT de Banyoles de luxe

Banyoles ha tornat a ser l'epicentre de la bicicleta de muntanya a nivell mundial en aquest darrer cap de setmana, acollint la primera cita de la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point, una cita de categoria UCI HC que ha donat a Victor Koretzky i Evie Richards com a vencedors de les proves elit disputades entre dissabte i diumenge. Un any més, una participació de luxe, a més sent una de les primeres grans cites de l'any olímpic. Una 20a edició molt especial pel context en què ens trobem, però on s'ha tornat a demostrar que Banyoles és una de les grans cites del nostre país de la bicicleta de muntanya.

La darrera cursa, la prova masculina disputada aquest diumenge, ha demostrat que Koretzky té la mida presa a la prova de Banyoles. Pòquer de victòries del ciclista del KMC-Orbea, aconseguint avui un doblet al costat del seu company d'equip Thomas Litscher. El francès ha estirat el grup, ha calculat i ha guanyat, mentre que el campió espanyol David Valero ha aconseguit tancar el podi, jugant-se el triomf fins a l'últim gir.
Des de l'inici, Milan Vader (KMC-Orba) ha estirat el grup al costat de l'italià Luca Braidot (Santa Cruz FSA MTB Team), fent-se una primera selecció de ciclistes que marcarien el ritme durant els primers compassos de cursa. Tot i això, en aquesta edició, Koretzky ha atacat abans del previst i ha trencat la cursa de manera definitiva durant dues voltes, tot i que darrera seu Thomas Litscher, Vlad Dascalu (Trek Pirelli), Maxime Marotte (Santa Cruz FSA MTB Team) i David Valero (BH Temple Cafes UCC) li aguantaven la roda. En la darrera volta, Valero ha atacat a la primera pujada i ha despenjat a Marotte i Dascalu, però el duet del KMC-ORBEA no ha perdut roda i posteriorment han fet un atac espectacular que els ha portat fins a la línia de meta. Amb la desena posició absoluta, el català Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) ha signat la victòria en categoria sub23 una setmana després d'estrenar-se amb victòria a Sant Vicenç dels Horts.

Evie Richards tret tot el seu potencial
Per la seva banda, la competició internacional donava el seu tret de sortida amb la prova femenina de dissabte. Una start list espectacular entre les quals la ciclista del Trek Factory Evie Richards s'erigia com a dominadora de la prova a partir de l'equador de la mateixa, imposant-se a la seva companya d'equip, Jolanda Neff, i a l'alemanya Elisabeth Brandau. La gran favorita, la vigent campiona del Món i d'Europa Pauline Ferrand-Prévot, assistia a la cita amb l'objectiu de començar el millor possible la campanya XCO, però no passava de la 6a posició en una graella de Copa del Món. Bon paper de l'espanyola Rocío de l'Alba (BH Temple Cafès UCC), protagonista a l'inici de la cursa fins que Richards agafava el timó i imposava la seva potència fer patir a les seves rivals. En aquest punt, la campiona de món es va veure relegada unes quantes posicions. Richards, Del Alba, Neff i una sorprenent Brandau (EBE Racing Team), que va recuperar molts llocs en les voltes finals, es jugarien els llocs d'honor. En un últim esforç, Richards va ser capaç d'agafar el marge suficient per arribar en solitari a línia de meta, celebrant la seva segona victòria consecutiva a Banyoles, parant el crono en 1:19:52. Neff, just per darrere va ser la segona classificada. Finalment, Brandau va aconseguir avançar Rocío i es va fer amb el tercer lloc.

Bon paper dels catalans en altres categories
A banda de les categories reines, cal destacar el bon paper dels ciclistes catalans en les altres categories. Gran victòria de Marta Cano (BGTeam HTI) en categoria cadet fèmines, mentre que CArlos Gàmez (Lliçà d'Amunt CC) finalitzava 5è entre els nois. En juniors, Aniol Morell (Irontech Tecnic Mendiz Ambisist) signava un meritori 4t lloc en una cursa amb gran nivell internacional, mentre que Sara Méndez (Primaflor Mondraker XSauce) finalitzava 8a en una cursa dominada per les ciclistes franceses i italianes. Lídia Fuentes (Kenda Biciocasión Barcelona) i Nerea Marfil (TBikes BH Amunt CC) es colaven al Top10 en categoria S23, acabant 7a i 8a respectivament.

Pròxim compromís, Corró d'Amunt
El 7 de març es disputarà la segona prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point 2021, en format contrarrellotge a Corró d'Amunt.
Inscripcions obertes

Guanyadors de la Copa Catalana BTT Banyoles 2021 per categories:

  • Elit: Victor Koretzky (KMC-Orbea) i Evie Richards (Trek Factory Racing)
  • Sub23: Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker) i Ronja Eibl (Alpecin-Fenix)
  • Júnior: Lucas Grieco (Beaumes de Venise-Massi) i Line Burquier (Veloroc Lapierre)
  • Cadet: Hugo Franco (Symisur Centauro Bikes) i Marta Cano (BGTeam-HTI)
  • Màster 30: Nicolas Ichard (Master Team Laissac) i Isabel Montañés (Edelweiss Laguarta Bikes)
  • Màster 40: Tomàs Misser (Mondraker) i Anna Jordens (Dr Bikes Racing)
  • Màster 50: Yannick Senechal (Vieux Cochons Seillonais)
  • Màster 60: Armando Vidal (Dialtamar Club Ciclista)

Classificacions Banyoles dissabte (fèmines, M30 masculí, cadets masculí)
Classificacions Banyoles diumenge (elit/S23 masculí, junior masculí, M40-M50-M60 masculí)

[Crèdits foto: Billy Fotògraf - Ocisport]