Benassar guanya el Campionat de Sabadell. Rota segueix líder.

15/03/2021
Carretera

Benassar guanya el Campionat de Sabadell. Rota segueix líder.

El 91è Campionat de Sabadell, disputat sobre una distància de 122km amb sortida i arribada a la capital vallesana, va resoldre's a l'sprint amb victòria pel sub 2323 mallorquí Francesc Benassar (Caja Rural - Seguros RGA), en la que era la segona cita puntuable pel calendari 2021 de les Grans Clàssiques-6è Trofeu Joan Casadevall de la Federació Catalana de Ciclisme després del debut el dia anterior amb el 50è Trofeu Joan Escolà.

Tot i el perfil trencat del recorregut previst per la Unió Ciclista Sabadell, amb una primera part sempre ascendent cap a Sant Quirze Safaja i Moià que va propiciar algunes escapades infructuoses, fou un grup de 10 ciclistes els que van aconseguir finalment obrir camí i protagonitzar la fuga bona del dia. Tot i això, el bon treball del pilot va tombar l'escapada a uns 10kms per l'arribada i imposant una arribada massiva d'uns 70 ciclistes en la que Benassar es va imposar per davant del neerlandès Jordi Slootjes (Team Smartdry) i del valencià Alejando Gómiz (Netllar Ale). El vencedor del dia anterior Raúl Rota (Lizarte) que va entrar 20è a meta, surt líder de la doble cita de Sabadell.

La propera cita del principal calendari de carretera català serà el proper dissabte 20 de març al Trofeu Fetes del Tura d'Olot, que retorna aquest 2021 a la seva data original i que ja ha exhaurit totes les inscripcions disponibles.

[Foto crèdits: Ana Domínguez fotografia]