L'Open Girona BTT-Càrniques Celrà comença diumenge a Castell d'Aro

17/03/2021
BTT

L'Open Girona BTT-Càrniques Celrà comença diumenge a Castell d'Aro

L’Open BTT Girona–Càrniques Celrà 2021 enceta aquest diumenge 21 de març el seu calendari a Castell d’Aro, amb l’organització del CC Platja d’Aro i el suport del Càmping Castell d’Aro i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Serà la primera de les quatre dates incloses en l'open provincial d'enguany, totes elles incloent les seves curses per a categories inferiors amb la Kids Cup (Tot el calendari). El format de les curses continuarà sent el mateix, seguint el format de circuit curt, de format olímpic, en circuits curts al voltant dels 7-8 quilòmetres en funció de la duresa, amb 20 minuts per volta. 
 
 
La cita comptarà amb corredors des de les categories de promoció des de prebenjamins fins a màsters 60, en una cursa que disposarà de 2 circuits: un pels més petits, prebenjamins i benjamins amb una distància de 1000 metres, i un segon de 7,800 metres pels adults. Els principiants, alevins i infantils faran una part del circuit dels grans amb una distància de 4 quilòmetres. El circuit de les categories open, per la seva banda, tindrà 7,8 quilòmetres, i per la seva cursa es faran sortides en grups de categories a cada minut des de les 10:45h.
 
Els horaris previstos, tot i què en funció de la participació podria variar la cursa d’adults i fer-se dues curses, seran :
  • 9:00h. Sortida des de l'arc Platja d'Aro (circuit 1 km): Benjamins 3  voltes, Prebenjamins 2  voltes
  • 9:00h. Sortida des de l'arc Federació Catalana de Ciclisme (circuit 4 km): Principiants 2 voltes
  • 9:30h. Sortida des de l'arc Federació Catalana de Ciclisme (circuit 4 km): Infantils 4 voltes, Alevins 3 voltes
  • 10:45h. Sortida cursa Open XCO Categories (circuit 7,8 quilòmetres): Elit-Sub23 5 voltes, Junior, M30 4 voltes, Fem Sub23, Fem Elit/M30, 4 voltes, M40 4 voltes, Cadets, M50, Fem Junior 3 voltes, M60, Fem Cadet 2 voltes
Posteriorment, La Jonquera agafarà el relleu el 11 d’abril. Per segon any consecutiu, la població alt-empordanesa acollirà una cita de l’Open en un circuit feréstec situat als peus de la serra de l’Alberà. Cal comptar que acollirà aquest any el Campionat Gironí de BTT i a més, el club Btt X-trem ha preparat la cursa amb la disputa del GP Països Catalans, de manera que es convertirà en una cursa transfronterera. 
 
El Campionat Escolar Gironí de BTT  no es farà dins el Open BTT  Girona, ja què es farà dins la cursa de Copa Catalunya BTT Infantil del dia 2 de maig de Sant Gregori. Les categories que disputaran aquest campionat seran Infantil M/F, Aleví M/F i Principiant M/F.
 
Ja enfilant el tram final del Campionat, Sant Hilari Sacalm serà la tercera seu, en un circuit a la zona de les Guilleries, i que sempre ha destacat per la seva excel·lència a nivell tècnic i de BTT pur. El Ça-calm Express serà l’organitzador de la prova, i aquest any decidirà els Campions Universitaris 2021. El Campionat Universitari Català hi podran optar tots els estudiants de categoria Sub23/Elit Masculins i Femenins, de les Universitats següents: UAB, UB, UPC, UPF, URL, UIC, UOC, UAO, UdG, UdL, UVIC, URV.
 
Per decidir el campionat, Quart serà la quarta seu. També un clàssic dins l'Open de Girona, i de la mà de la gent del Quart de Volta que tornaran a apostar per un circuit diferent que servirà per decidir els guanyadors finals del Open.  Esperem que l’Open BTT Girona 2021 – Càrniques Celrà segueixi sent un èxit de participació, i que després de l’any convuls que hem passat sigui possible disputar totes les curses.
 
A nivell de col·laboradors, cal destacar la continuada aposta de Càrniques Celrà pel ciclisme de muntanya de Girona. Un any més, es suma en ajudar als organitzadors a donar qualitat al campionat. Per la seva banda Inverse, col·laborador de la FCC, continuarà aportant els mallots de líder, 13 en total per cadascuna de les proves, que els líders hauran de portar durant les curses mentre mantinguin el liderat i que a Quart s’imposarà als guanyadors finals. També comptarem amb el suport d’Olympia2, que com cada any està al costat del ciclisme de Girona. 
 
Cal destacar a nivell organitzatiu que aquest any es continuarà usant el dorsal únic de BTT  que serveix per a tots els opens que coordina la Federació Catalana de Ciclisme, igual que els corredors que participin a la Kids Cup també tindran un dorsal únic per fer els opens i la Copa Catalunya. La novetat d’aquest any, es troba en que des de la categoria alevins i infantils hauran de disposar de xip a la bicicleta per poder participar. Aquest xip es pot utilitzar en curses de ruta, BTT o ciclocròs. 
 
Els horaris de control de Llicencies, confirmació d’inscripcions i recollida de placa són:
7:45 a 8:30 (13:45 a 14:30):     Promoció (fins Infantils)
9:00 a 10:00 (14:30 a 15:30):   Elits,Sub23, Juniors, Màster 30-40-50-60, Cadets, Fèmines,

Calendari Open Girona BTT-Càrniques Celrà 2021:

  • 21 de març: Castell-Platja d'Aro (CC Platja d'Aro)
  • 11 d'abril: La Jonquera (Tramuntana Xtrem)
  • 8 de maig: Sant Hilari Sacalm (Ça-calm Express)
  • 23 de maig: Quart (AE Quart de Volta)
  • Tota la informació.