Gerard Bofill s'imposa a Olot davant de Benjamí Prades

20/03/2021
Carretera

Gerard Bofill s'imposa a Olot davant de Benjamí Prades

El corredor banyolí Gerard Bofill (Antiga Casa Bellsolà-Girona) s’ha imposat a l’esprint aquest dissabte a la 67ª Klassika Olot - Trofeu Festes del Tura, tercera cita puntuable pel calendari de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, guanyant un esprint reduït  per davant de Benjamí Prades (Vigo-Rias Baixas), que s'ha situat líder del campionat.
 
En una cursa amb molt de nivell i una gran participació, la jornada s’ha decidit en els darrers quilòmetres quan, a l’alçada de Castellfollit, s’han escapat dos corredors, un dels quals era el mateix Gerard Bofill juntament amb Oliver Knigth (Aix en Provence), que han mantingut un distància mínima inferior al minut fins a peu del port. En aquell moment ha saltat del grup principal Benjamí Prades, professionals els darrers anys amb el Team Ukyo japonès, enllaçant amb els dos fugats i coronant Prades, Knight i Bofill, el coll de la Cantineta. A la baixada cap a Olot, Bofill i Prades s’han escapat per arribar a Olot amb poca diferència davant del tercer classificat,que obria el grup perseguidor format per 21 corredors. 

La veterana Klassika Olot, que en la seva edició número 67 ha variat les dates després d'estar-se disputant al voltant de les Festes del Tura, s’ha disputat en un dia magnífic, amb sol i una mica de fred, i en què els corredors han completat el recorregut de 125 quilòmetres amb un mitjana de gairebé 43 km/h.  L’equip gironí Antiga Casa Bellsolà ha inaugurat la temporada de victòries, ja que a més de la victòria de Gerard Bofill a la general, també s’ha imposat en categoria sub23 i en la classificació per equips, per davant de l’Aix en Provence i GS Sport Team, segons i tercers respectivament. 

Les Grans Clàssiques (Tota la informació) es traslladen a Les Franqueses del Vallès on es disputarà la quarta cursa el 11 d’abril, després de Setmana Santa. 

Classificació 67ª Klassika d'Olot:

  1. Gerard Bofill (Antiga Casa Bellsolà-Girona) 2:54:32
  2. Benjamí Prades (Vigo-Rias Baixas) m.t.
  3. Oliver Knight (AVC Aix en Provence) a 0:02
  4. Víctor Martínez (Electro Hiper Europa) a 0:02
  5. Josué Gómez (Gsport Team) a 0:02
  6. David Gijón (Electro Hiper Europa) a 0:02
  7. Quentin Grolleau (AVC Aix en Provence) a 0:02
  8. Edgar Curto (Antiga Casa Bellsolà-Girona) a 0:02
  9. Guillem Cassú (Fornells de la Selva) a 0:02
  10. Carlos Collazos (Gsport Team)