Vilajuïga estrena una Copa Catalunya Infantil BTT molt esperada

31/03/2021
BTT

Vilajuïga estrena una Copa Catalunya Infantil BTT molt esperada

Aquest proper dilluns dia 5 d’abril, Vilajuïga (Alt Empordà) iniciarà la Copa Catalunya BTT Infantil que s’hauria d’haver estrenat a El Vendrell a inicis de març, però que les restriccions del moment no van permetre. Aquesta ha de ser la primera de les 12 cites de les que consta el calendari de bicicleta de muntanya 2021 per a les categories de promoció, unes perspectives il·lusionants per una de les categories més castigades per les restriccions derivades de la pandèmia.

La cursa, organitzada pel Club Ciclista Vilajuïga, se celebrarà a la zona del Poliesportiu Municipal de Vilajuïga, que l’any passat ja va acollir el Campionat de Catalunya de BTT, amb un gran exit de participació. Prèviament a la seva participació, els nens i nenes hauran de passar el corresponent control de temperatura, i després confirmar la seva presència a la cursa amb els àrbitres. Les inscripcions estan obertes en el següent enllaç, i es tanquen aquest dijous a la nit. Un cop tancades es publicaran les graelles de sortida per aquesta primera prova.

"Estem molt contents de poder donar inici a la temporada de Copa Catalunya Infantil, perquè han estat les categories que més perjudicades han sortit de la pandèmia: la temporada passada pràcticament no van tenir calendari, i no hem d’oblidar que el ciclisme de base és una de les prioritats amb les que la FCC treballem", mostra sobre l'estrena la responsable de la comissió de BTT de la Federació Catalana de Ciclisme, Anna Villar. "Poder arrancar amb un calendari complet fa il·lusió i tenim moltes ganes de poder veure a tota aquesta promoció. És una alegria i esperem poder fer tota la temporada, recuperant la competició dels més petits. Estem molt contents que els organitzadors segueixen apostant per aquestes curses: cal agrair-los l’esforç, perquè estem en moments d’incertesa i aquesta empenta és d’agrair", tanca abans d'una estrena que serà intensa, ja que la propera cursa del calendari serà a Almacelles (Segrià) el dia 10 d’abril. 

El responsable de tecnificació i formació de la FCC, Xavier Ràfols, també es congratula de que "cada cop més escoles es van animant a fer curses de promoció i que cada cop tenen més entitat per si soles, no només lligades a les curses open. Les escoles tenen molts nens que no competeixen, i no hem de perdre de vista que el principal objectiu és fidelitzar l’ús de la bicicleta i fer ciclistes del futur. Ens hem trobat que cada vegada hi ha més escoles i tenim el repte de trobar un nou tipus de competició que faci que el ciclisme base acabi a la categoria cadet, perquè els més petits no ho deixin abans d'aquesta categoria, que és un es comença a veure qui pot tenir veritable talent més enllà de les diferències de desenvolupament", explica.

Els circuits seran tècnics i exigents com ens tenen acostumats a Vilajuïga, per cadascuna de les categories són tres: els Prebenjamins faran 2 voltes, a un circuit de 700 metres, els benjamins que faran 2 voltes, a un circuit de 1100 metres, els principiants faran una start lap (700 metres) i posteriorment 2 voltes a un circuit de 2300 metres, a sumar-li una més per a alevins per arribar a 3 i finalment 4 per als infantils.

La cursa començarà a les 9:30 hores, i haurà de seguir els protocols establerts de mesures de prevenció pel Covid-19. Per aquest motiu, especialment la zona d’arribada, la zona de paddock i la zona de graelles estarà únicament reservada al personal d’organització i tècnics acreditats prèviament (consulteu el Protocol BTT de Competició). La Federació Catalana de Ciclisme demana RESPECTAR LES NORMATIVES I PROTOCOLS establerts, i que tots els assistents segueixin les següents pautes, per ajudar a l’organització i permetre que es puguin seguir celebrant curses en totes les modalitats i edats.

Copa Catalunya Infantil BTT 2021:

  • 5 d'abril: Copa Catalunya Infantil BTT Vilajuïga
  • 10 d'abril: 6è Memorial Alfredo Pera (Almacelles)
  • 17 d'abril: Copa Catalunya Infantil BTT Santa Susanna
  • 2 de maig: Copa Catalunya Infantil BTT Sant Gregori
  • 9 de maig: 3ª Copa Catalunya Infantil BTT Ciutat de Vic
  • 5 de juny: Bike Kids Race Navès
  • 13 de juny: Copa Catalunya Infantil Fornells de la Selva
  • 17 de juliol: Copa Catalunya Infantil BTT El Vendrell
  • 29 d'agost: Copa Catalunya Infantil Manresa
  • 12 de setembre: Montbike Kids Race Botarell
  • 18 de setembre: 15è Open Infantil BTT One To One
  • 26 de setembre: Copa Catalunya Infantil Sea Otter Europe
  • Tota la informació i calendari complet