Marc Zafra, nou campió de Catalunya cadet a Batet de la Serra

01/05/2021
Carretera

Marc Zafra, nou campió de Catalunya cadet a Batet de la Serra

Batet de la Serra, en una altra jornada de gran ciclisme en un dia 1 de maig, ha tornat a ser protagonista al ciclisme català amb la disputa del 41è Trofeu Primavera d'Olot: enguany, la prova que organitza el Club Ciclista Olot Infantil ha servit per disputar el Campionat de Catalunya cadet de fons en ruta i una prova puntuable per la Copa Catalana júnior, amb la gran notícia de la victòria del local Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria), nou campió de Catalunya cadet en el seu primer any en la categoria.

Els cadets obrien foc a les 9h recorrent 51 quilòmetres com sempre durs i amb encant per la Zona Volcànica de La Garrotxa, enguany marcat per una constant pluja que ha posat a prova la resistència dels nombrosos participants. Martí Pratginestós (Jufré Vic-ETB), que s'ha acabat enduent el premi de les metes volants, ha protagonitzat una escapada en solitari que ha marcat gran part de la cursa, en què els 95 participants han vist com l'equip local Purito-Tadesan-Nuria, que compta amb el líder de la Copa Catalana Lluc Plana, buscava amb ganes la victòria.

"Ha estat un dia difícil, des de bon principi plovent i amb molt de fred, ja des de la primera baixada. Mica en mica hem anat entrant en calor. L'equip ha treballat molt bé i ha tocat perseguir l'escapada i entre tots l'hem pogut caçar. La última pujada ja la hem encarat jo, en Gerard Cano i l'Adrià Pericas: la última rampa l'ha començat el meu company una mica més distanciat, i allà hem arrancat per acabar entrant junts a la línia de meta. Primer i segon, no hi ha molt més a dir!", celebrava després de la cursa el guanyador Marc Zafra, que ja venia de ser el millor debutant a la Vuelta a Salamanca.

"És un títol important, és un premi al sacrifici d'entrenar cada dia, ser constant i no rendir-se. Estic molt content perquè les últimes curses, amb caigudes i demés no havien anat gaire bé i amb aquests dies en què no pots fer el que voldries acabes acumulant una ràbia dins que crec que és el que avui m'ha fet donar-ho tot. Mai s'han de deixar els somnis enrere, i ara toca treballar pensant en els Campionats d'Espanya i a la Copa Catalana, esperant mantenir el liderat de Lluc Plana. No serà fàcil, però si treballem tot l'equip junt estic convençut que ho podem fer molt bé", explicava Zafra després del podi.

Campionat de Catalunya cadet 2021 - 41è Trofeu Primavera d'Olot:

  1. Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria) 1:36:57
  2. Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) m.t.
  3. Adrià Pericas (Jufré Vic-ETB) a 0:07
  4. Eloi Gamper (Tot net-Terrassa) a 0:46
  5. Neriah Meunier (IBCI U17) a 0:46
  6. Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) a 0:49
  7. Pol Domènech (Quadis-Trek Bicisprint) a 0:49
  8. Alonso Miras (UC Vilanova-Autocars Sagalés) a 0:51
  9. Carlos Calle (Stefano Garzelli Team) a 0:53
  10. Marc Collell (Jufré Vic-ETB) a 0:57

Posteriorment ha arribat al torn de la prova júnior: la quarta prova puntuable de la seva Copa Catalana d'enguany (Tota la informació), la primera en un recorregut en ruta, en què la pluja tampoc ha deixat descansar als més de 100 participants que s'han reunit a Batet de la Serra per recórrer els prop de 75 quilòmetres de recorregut. Diversos equips valencians, navarresos i francesos han afegit nivell a una cursa en què s'ha imposat Iñaki Navarro (Tot net-Terrassa), signant un doblet de l'equip terrassenc amb Axier Casado segon, mentre que Jan Castellón (UC Vilanova-Autocars Sagalés) completava el podi.

"Una gran cursa per un entorn que ja és habitual, però que segueix sent de luxe. El Trofeu Primavera compta amb un circuit amb un final explosiu, on sempre els més forts són qui arriben al capdavant", valora el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana. "A nivell organitzatiu ha estat tot un èxit: és el primer campionat de Catalunya de carretera d'aquest 2021, i ja la setmana que ve tindrem el Campionat de Catalunya elit/sub23 a Vilanova i al juliol tindrem el dels júniors a Mollet. Disposem de rutes que van molt bé per ser Campionats: venir aquí a Batet ja és un clàssic. Això fa que la participació sigui molt bona: aquest any hem tornat a tenit alguns equips de fora, i sobretot hem de celebrar tenim cada cop més cadets en competició gràcies al gran treball de les escoles catalanes en els últims anys", ha destacat Vilaplana.

41è Trofeu Primavera d'Olot júnior:

  1. Iñaki Navarro (Tot net-Terrassa) 2:05:56
  2. Axier Casado (Tot net-Terrassa) a 0:04
  3. Jan Castellón (UCV Bikesports-Ford Nicolás) a 0:04
  4. Mikel Uncilla (Quesos Albéniz) a 0:04
  5. Ibai Azanza (Beola Motor) a 0:06