Laia Esquís i Eloi Palau, campions de Catalunya de Trial 2021 a Torredembarra

02/05/2021
Trial

Laia Esquís i Eloi Palau, campions de Catalunya de Trial 2021 a Torredembarra

El Bike Park Costa Daurada de Torredembarra fou l'escenari aquest passat dissabte 1 de maig dels Campionats de Catalunya de Trial 2021, una cita que va aplegar a la ciutat tarragonina més de 100 pilots de trial catalans, i alguns també de fora del territori català, com els germans Barón, ja asidus a les competicions de casa nostra.

Les competicions, disputades després de l'hora de dinar, transcorrien en 5 zones de diferents dificultats a les que calia donar 2 voltes. Tubs, troncs, pedres, rodets de fusta...eren alguns dels obstacles que haurien de sortejar els outsiders a endur-se els maillots de campions catalans a casa. Les competicions van iniciar-se amb les categories Open i infantils, que tenie unes zones adaptades a la dificultat, i on els més menuts posaven de manifest el gran treball que s'està fent a les diferents escoles de trial del país. Tot i la seva 3a posició scratx darrera Guillermo Garcelan i Travis Asenjo, el pilot del CC Trencacames Max Ballesté aconseguia el títol català en categoria infantil masculina, mentre que entre les fèmines Alba Riera signava una competició perfecta per endur-se el campionat en fèmines.

A les 16h arrancaria la competició aleví en la que Àlex Rodríguez (Cañas Truial Academy) s'emportaria el títol després d'una bona lluita amb el basc Gorka Merino (Trial Bizikleta) i Guillem Montoya (CC Trencacames). Pel que fa a les tres categories més petites, Axel Méndez (CBCD Torredembarra) en principiants, Erik Manrique (Bicisprint EC) en benjamins, i Marc Castells (Trial Elbixu CC) ocuparen les primeres posicions.

Pel que fa als cadets, juniors i S23, e va veure un gran nivell de pilotatge. Víctor Pérez (CC Trencacames) s'emportava el maillot en cadets per davant de Martí Rusiñol (UC Lluçanés) i Martí Cros (CC Sant Celoni), mentre que en juniors es veuria un gran duel entre Nil Benítez (Cañas Trial Academy) i Martí Riera (UC Vic) que es decantaria pel primer signant dues voltes perfectes, mentre que Riera es deixava 10 punts en la primera zona de la primera volta que finalment foren decisius. Benítez manifestava després de rebre el maillot que "m'he trobat molt bé de físic, i molt a gust dins d'unes zones difícils però molt maques" i posava l'ull en els seus objectius a curt termini "anar al Mundial com a junior de primer any em fa il·lusió i després també fer-ho el millor possible al Campionat d'Espanya". En S23 només van predne part dos pilots i Ot Sierra (CC Sant Pere de Torelló) fou el millor.

El plat fort de la tarda era la final elit masculina i femenina. En la competició de fèmines, la campiona de la Copa del Món Vera Barón tornava a mostrar el seu gran nivell i s'imposava en la competició per davant d'una excel·lent Laia Esquís que signava el 2n lloc scratx i s'emportava el seu primer campionat català elit. Mònica Castellà i Virginia Rusca completarien el podi femení. Esquís es mostrava "molt contenta de la seva cursa, superant passos que no esperava" i es mostrava ambiciosa en les competicions que estan per venir "al Campionat d'Espanya a per totes". En la competició masculina es va poder viure un duel apassionant entre Palau, Guillén i Vayreda, que arribaven al final de la primera volta empatats a 240 punts i amb un alt nivell de pilotatge. En la segona, però, Eloi Palau (UC Vic) feia les 5 zones a la perfecció sumant tots els punts possibles, mentre que Toni Guillén fallava en la quarta deixant-s'hi 20 punts i Vayreda signava dos 40 a les zones 3 i 4, deixant-los en les posicions 2a i 3a del campionat respectivament. Palau deia que "l'absència de passos decisius ha fet que estiguéssim molt igualats" i es marcava com a objectiu els propers "Campionats d'Espanya, on tot i que hi haurà més gent i més nivell, hem de sortir a guanyar".

Dani Parramon, responsable de la Comissió de Trial valorava positivament que "s'haguéssin pogut disputar els Campionats de Catalunya en la seva data tradicional de principis de maig" i destacava així mateix que "estem podent disputar amb normalitat el calendari de Copa Osona i Copa Catalana, i aquest Campionat de Catalunya que sempre és molt exigent, ha tornat a ser una cita amb molt bona participació i nivell". "A més hem pogut veure unes molt bones victòries de la Laia i l'Eloi que els donaran empenta de cara a les competicions que venen" finalitzava Parramon. L'entrega de trofeus va comptar amb la presència del president de la Federació Catalana de Ciclisme Joaquim Vilaplana, així com del Delegat a Tarragona David Llauradó.

[Foto crèdits: CiclismeCat]