El Velòdrom d'Horta acull una completa jornada de ciclisme en pista

16/05/2021
Pista

El Velòdrom d'Horta acull una completa jornada de ciclisme en pista

El Velòdrom Municipal d'Horta Miquel Poblet va ser aquest dissabte protagonista de la temporada de pista amb més d'un centenar de ciclistes entre les dues sessions previstes: al matí se celebrava la novena prova de la temporada de la Liga de Pista nacional per a les categories júnior i cadet, mentre que a la tarda es donava oportunitat a la resta de categories amb les cites de la Lliga Catalana de Pista.

El velòdrom barceloní va acollir una notable participació amb 35 cadets i 22 júniors dels principals equips catalans i alguns d'altres territoris de l'estat en la que era la segona cita d'aquest certamen de la Real Federación Española de Ciclismo que organitzava la Federació Catalana de Ciclisme. Per la seva banda, 58 inscrits es van citar entre les categories aleví, infantil, elit i sub23 per a la sessió de tarda.

La matinal es va tancar amb les victòries júniors de Joan Cadena (Bikesports-Ford Nicolas) i Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering) i dels cadets Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) i Valentina Ferreyra (Bimont). la prova júnior masculina va ser molt batallada, amb tot el podi decidint-se amb un sol punt de diferència, completat amb Sergi Galbany (Finques Feliu) i Marcel Pallarès (Tot-net Terrassa), en unes proves en què Albert Lladonosa (Bikesports-Ford Nicolas) va demostrar el seu potencial a les proves de velocitat. Més dominant va ser Jiménez entre les noies, guanyant els 200 metres, l'escratx i la puntuació, mentre que la velocitat la guanyava Marta Vilanova (Tot-net Terrassa) i el keirin Lucía Garcia (Costa Brava Mediterranean Foods).

A les proves cadet, Gerard Cano, recent subcampió de Catalunya de carretera, pujava al podi per davant de Daniel Naharro, de l'equip manxec Team Bilox, mentre que la balear Valentina Ferreyra va tenir com a principal rival a Citlali Pareja (Tot-net Terrassa).

Posteriorment seria el torn de la Lliga Catalana, que en primer lloc va donar una oportunitat a una nombrosa participació d'alevins i infantils en les proves d'eliminació, escratx i longest lap, podent fer curses separades entre noies i nois en les proves infantils. Per la seva banda, les proves open amb victòries de Ricard Martín Miguel (JF Cunit-Proton Cycling Academy) al tempo race, Marc Ortiz (Team MP Group) a l'escratx i Manel Usach (Performance Track Cycling Team) a la longest lap, amb un gran rendiment a totes les proves de Laura Rodríguez (GN6 Team). Per la seva banda, la disputa de la madison que va veure un bonic duel entre les parelles júniors de Marcel Pallarès i Axier Casado (Tot net-Terrassa), vencedors amb 46 punts pels 42 de Joan Cadena i David Peñaranda (Bikesports-Ford Nicolas), mentre que el podi el completaven Marc Ortiz i Pol Hervás (Team MP Group).

El proper 12 de juny tornarà el calendari català de pista a Mont-roig del Camp.