Jofre Cullell participarà als Jocs Olímpics

25/05/2021
BTT

Jofre Cullell participarà als Jocs Olímpics

El català Jofre Cullell ha estat seleccionat per disputar aquest estiu els Jocs Olímpics de Tòquio en la modalitat de XCO, tal com ha confirmat aquest matí la RFEC en un comunicat. El jove especialista en bicicleta de muntanya (Santa Coloma de Farners, 1999) acompanyarà als campions estatals David Valero i Rocío del Alba García a la prova olímpica, en un nou pas en la seva exitosa carrera.

Cullell ha vist premiada la seva aposta d'aquesta darrera temporada, en què ha començat a competir en la categoria elit a primer nivell mundial malgrat estar en el seu darrer any de categoria sub23, buscant així la seva oportunitat olímpica. Campió europeu júnior l'any 2017, el selvatà ha demostrat sempre el seu alt nivell competitiu a nivell internacional (3r a la Copa del Món sub23 l'any 2019) en tota la seva precoç trajectòria, a la que amb 22 anys li arriba una nova oportunitat d'or per completar la seva progressió a l'alt nivell mundial.

També especialista en ciclocròs, el vigent campió català de bicicleta de muntanya es batrà davant els millors del món un any després que la Covid-19 l'impedís ser tant al Mundial com l'Europeu. Una gran notícia pel ciclisme català, que després dels cinc Jocs Olímpics consecutius de José Antonio Hermida (2000, 2004, 2008, 2012 i 2016) hi tornarà a tenir un representant, en aquest cas una important aposta de futur i un reconeixement a la feina d'aquests darrers anys.