Figueras i Drechou, vencedors a la Vall de Lord

30/05/2021
BTT

Figueras i Drechou, vencedors a la Vall de Lord

La cinquena cita del calendari de la Copa Catalana Internacional Biking Point 2021 s'ha disputat a la ja clàssica prova de la Vall de Lord, a Sant Llorenç de Morunys, amb un recorregut de 6kms per volta divertit i exigent que ha permés gaudir d'una matinal de pur BTT.

Entre les fèmines, Meritxell Figueras (MMR Factory Racing Team) partia com una de les principals favorites a endur-se la victòria i ha confirmat els pronòstics fent una cursa molt sòlida d'inici a fi. S'ha imposat amb més d'un minut i mig sobre Sara Gay (Biking Point), amb Laura Terradas (Irontech Tecnic Ambisist) ocupant el tercer calaix del podi. Amb aquest resultat Figueras es situa líder destacada de la general amb 190 punts més que Rocío del Alba (absent avui), mentre que Sara Gay ascendeix al tercer lloc de la general.

En categoria masculina els francesos Hugo Drechou (Scott Creuse Oxygene) i Léo Bartoletti (Team Calvisson VTT) s'escapaven a les primers voltes i aconseguien una avantatge que els seus rivals no podien eixugar. S'acabarien jugant la victòria a l'sprint en el que Drechou ha estat més ràpid que el S23 Bartoletti, que ha estat el primer de la seva categoria. Ha completat el podi scratx el català Cristofer Bosque (Biking Point). Tot i no ser avui a la Vall de Lord, Victor Koretzky manté el liderat de la Copa Catalana 2021, tot i que ara Bosque ja s'ha situat a només 95 punts del francès, mentre que Drechou es situa tercer a la general provisional.

En la resta de categories destacar la victòria del ciclista local Marc Masana (La Torreta Bike) en juniors masculins. El lleidatà està completant una excel·lent temporada, havent prés part en les dues darreres proves de la Copa del Món junior, liderant el Superprestigio MTB UCI i liderant també la Copa Catalana Internacional. És un dels exponents d'una categoria junior en la que destaquen més noms, com ara Nil Solà (Biking Point), segon avui i també segon a la general. 

Els vencedors/es per categories a Vall de Lord han estat:

  • Cadets: Marta Cano (BGTeam HTI) i Pau Arteman (Mondepra RadikalBikes)
  • Juniors: Ilona Moulin (National Team France) i Marc Masana (La Torreta Bike)
  • S23: Nerea Marfil (TBikes Amunt BH CC) i Léo Bartoletti (Team Calvisson VTT)
  • Elits: Meritxell Figueras (MMR Factory Racing Team) i Hugo Drechou (Scott Creuse Oxygene)
  • M30: Alexandra Nezhovorova (Corvi Team) i Arnau Sugrañes (Level Bikes)
  • M40: Pau Egeda (Biking Point)
  • M50: Francesc X. Carnicer (Massi)
  • M60: Blas Yébenes (Medina Competición)
  • Equips: Modepra Radikalbikes

Classificacions Copa Catalana Internacional Biking Point Vall de Lord
Classificacions generals Copa Catalana Internacional Biking Point després de 5 proves

La propera cita del calendari portarà als participants fins a Cala Ratjada (Mallorca) en un circuit rocós que exigirà tècnicament a tots els ciclistes. La cita, el proper 13 de juny.

[Foto crèdits: Francesc Lladó / Ocisport]