La Granadella acull el campionat català d'ultramarató BTT dissabte

03/06/2021
BTT

La Granadella acull el campionat català d'ultramarató BTT dissabte

La localitat de La Granadella (Les Garrigues) serà l'inici i final del Campionat de Catalunya de BTT Ultramarató que es disputarà aquest dissabte en el marc de la 2a edició de la Garrigues Bike BTT, un esdeveniment que a més també posa en joc dos recorreguts més curts que seran marxes BTT.

La Garrigues Bike és un projecte de comarca impulsat pel CC Castelldans que té la voluntat de donar a conèixer aquest territori privilegiat per la BTT, en tota la seva magnitud. L'any 2019 se'n va disputar la primera edició a Castelldans, ja amb un recorrgeut tipus ultramarató, i el 2020 no va poder celebrar-se degut a la Covid. Aquest 2021 fan un pas més endavant, i amb el suport del CE Garrigues Altes, dels Ajuntament de la comarca per on discorre el recorregut, i alguns col·laboradors, tiraran endavant aquesta iniciativa que ja té cobertes les 400 inscripcions que s'havien posat a disposició dels ciclistes.

El recorregut llarg, que és el que dirimirà els i les campions/es de Catalunya BTT Ultramarató (només pels participants amb llicències competitives) tindrà 139kms i 2.800m de desnivell positiu acumulat, en el que és un autèntic trencacames passant per Bovera, Bellaguarda, els Torms, Juncosa, l'Albagés, Castelldans, el Cogul, Granyena de les Garrigues i el Soleràs. Com que discorre perpendicularment a l'orografia de la comarca, els participants hauran d'afrontar constants pujades i baixades, algunes amb forts pendents, que posaran a prova la resistència dels bikers. A més de l'avituallament final, hi haurà 5 avituallaments durant el recorregut, amb líquids, fruita, suplementació esportiva en un d'ells i menjar al km 92. Al km 73 (Albagés) també s'hi ha previst un punt d'assistència mecànica. Hi prendran part gairebé 200 ciclistes, entre els quals els vigents campions d'Europa de la disciplina, els catalans Ramona Gabriel i Llibert Mill, però també alguns dels especialistes clàssics de les llargues distàncies com Roger Argelaguer, Guillem Muñoz, Oriol Colomé, Sílvia Roura o el lleidatà Albert Masana, entre d'altres. La sortida està prevista a les 08h del matí i, com ja és habitual en les llargues distàncies, el seguiment del recorregut es farà exclusivament amb GPS, havent-hi alguns punts de tall horari per assegurar el correcte desenvolupament de l'esdeveniment.

Els altres dos recorreguts de l'esdeveniment tindran 90kms i 1600m D+ i 50 kilòmetres amb 900m D+, i també s'hauran de seguir amb GPS. Les sortides estan previstes per les 08.30h i 09h respectivament.

El programa i horaris de l'esdeveniment és el següent:

Divendres dia 4

  • 18h a 20h: recollida de dorsals (només llicències cicloturistes i llicències de dia) al Casal de la Granadella

Dissabte dia 5

  • 06.00h a 07.30h: recollida de dorsals Campionat de Catalunya XCUM (llicències competitives) i també llicències cicloturistes i de dia, al Casal de la Granadella
  • 07.30h: obertura zona de sortida XCUM (llicències competitives)
  • 07.30h a 08.00h: recollida de dorsals recorregut 90km
  • 08.00h: sortida Campionat de Catalunya XCUM (llicències competitives)
  • 08.05h: sortida XCUM cicloturista
  • 08.30h: sortida recorregut 90km
  • 09.00h: sortida recorregut 50km
  • 12.00h: Pasta Party
  • 14.30h: entrega de premis Campionat de Catalunya XCUM
  • 17.00h: tancament de l'arribada

A banda de la pròpia competició, la organització ha dissenyat un petit recorregut de caire cultural pels acompanyants en diferents espais de la comarca. També hi haurà zona per aparcar autocaravanes i campers.

Més informació