Marcel Pallarès i Adrià Pericas, guanyadors de la Volta a Girona per a cadets i júnior

13/06/2021
Carretera

Marcel Pallarès i Adrià Pericas, guanyadors de la Volta a Girona per a cadets i júnior

Júniors i cadets han tingut aquest cap de setmana dos intensos dies de competició amb la disputa de la 2ª edició de la Volta a Girona: Agullana i Ripoll han estat els protagonistes de dues jornades de gran ciclisme que s'han resolt amb les victòries a la classificació general de Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa) entre els júnios i d'Adrià Pericas (Jufré Vic-ETB) en la categoria cadet.

Agullana va ser l'escenari de la primera etapa, recuperada gràcies a la organització del Club Tramuntana X-trem, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Agullana, fent viure així una prova que ja havia tingut el seu protagonisme temps enrere. En la cursa júnior, Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa) ja començava dominant el cap de setmana, guanyant un esprint reduït a tres davant els seus companys d'escapada, David Peñaranda (Bikesports-Ford Nicolás) i del seu company d'equip i líder de la Copa Catalana, Axier Casado, després d'un selectiu recorregut de 71 quilòmetres per la categoria júnior.

Pel que fa als cadets, la victòria era per al vigent campió de Catalunya Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria), que s'imposava en un esprint d'una vintena de ciclistes, superant als seus companys d'equip Gerard Cano i Roger Pareta, després de 48 quilòmetres que, igual que per als júniors, incloien l'ascens a Cantallops.

Per la seva banda, aquest diumenge era el torn del 6è Trofeu Vila de Ripoll, que sota la organització del Club Ciclista Ripoll presentava els seus ja tradicionals circuits amb el Coll de Santigosa i el Coll de Coubet com a jutges. Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa) tancava el seu cap de setmana rodó amb una segona victòria, superant de nou a Peñaranda, en aquest cas en un final ajustadíssim i acompanyat en el grup pel seu company d'equip Iñaki Navarro (Tot net-Terrassa) i Jan Castellón (Bikesports-Ford Nicolás) després de 84 quilòmetres.

En el cas de la cursa cadet, el traçat era decisiu per la resolució de la Volta a Girona, amb un Adrià Pericas (Jufré Vic-ETB) que ha pogut demostrar el seu talent escalador, creuant la meta amb 59 segons d'avantatge sobre Miguel Cozar i Àlex Grau (Juan Giner-ULB-Primafrio) i 1:03 sobre el grup principal que tornaven a liderar els ciclistes de l'equip Purito-Tadesan-Nuria. Campió de Catalunya CRI a El Bruc i bronze en línia a Batet, Pericas segueix demostrant el seu talent en el seu primer any en la categoria, competint al més alt nivell tant en carretera com en BTT.

Volta a Girona cadet 2021:

  1. Adrià Pericas (Jufré Vic-ETB) 2:08:08
  2. Miguel Cozar (Juan Giner-ULB-Primafrio) a 0:59
  3. Àlex Grau (Juan Giner-ULB-Primafrio) a 0:59
  4. Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) a 1:03
  5. Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) a 1:03

Volta a Girona júnior 2021:

  1. Marcel Pallarès (Tot net-Terrassa) 3:47:15
  2. David Peñaranda (Bikesports-Ford Nicolás) m.t.
  3. Iñaki Navarro (Tot net-Terrassa) a 0:29
  4. Jan Castellón (Bikesports-Ford Nicolás) a 0:34
  5. Jérôme Raus (CC Le Boulou) a 1:21