Castellolí, pioner amb l'estrena de la primera prova oficial de pump track el proper cap de setmana

08/07/2021
BMX

Castellolí, pioner amb l'estrena de la primera prova oficial de pump track el proper cap de setmana

La primera prova federada de Pump track de l’Estat tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de juliol a Castellolí. Organitzada per l’Associació Esportiva “A tot i amb tot” (ATIAT), amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme i de l’Ajuntament de Castellolí, aquesta competició converteix Catalunya en pionera a l’Estat espanyol en la creació d’una lliga nacional d’aquesta disciplina esportiva emergent, i es converteix, també, en una de les primeres proves oficials a nivell internacional.

Al llarg del cap de setmana es duran a terme tres proves, el dissabte dia 17 de juliol de 9h a 13h una prova no competitiva, l’Open Pumptrack, oberta a tothom, que té l’objectiu d’apropar aquest esport al públic general. I diumenge dia 18 de juliol de 8h a 14h se celebraran dues competicions puntuables per la Lliga Catalana de Pumptrack 2021 (per a majors de 14 anys amb llicència) i la lliga Mini Pumptrack Kids 2021 (per a nens i nenes de fins a 14 anys amb llicència), dues lligues de nova creació.

La prova serà en format contrarellotge individual, on els participants hauran de fer dues voltes en bicicleta al circuit en el menor temps possible. Les inscripcions es poden fer a través de la web de la Federació Catalana de Ciclisme , on també hi ha tota la informació de la competició.

El president de “A tot i amb tot”, Jordi Casablanca, explica que “és tot un honor poder organitzar a Castellolí el que serà la primera prova oficial de Pump track a nivell nacional amb els reptes que això ha suposat, com la creació d’uns reglaments específics de la disciplina i la seva posada en escena”. Per la seva banda, el comissionat de BMX de la Federació Catalana de Ciclisme Felix Martín, col·laborant amb Anna Villar, comissionada de BTT, es mostra “molt il·lusionat per engegar aquesta modalitat a Catalunya a cavall entre BTT i BMX que tan espectacular resulta a Europa i EEUU. Poc a poc es van construint circuits aptes per practicar  aquesta modalitat del ciclisme que sembla un joc per nens però enganxa als futurs ciclistes aportant una tècnica que els servirà per la resta de modalitats”.

L’alcalde de Castellolí, Joan Serra, explica que la construcció del circuit de Pump track a Castellolí, finançada pel PUOSC de la Generalitat de Catalunya per promoure econòmicament el municipi ha estat un “enorme èxit” per “la gran afluència de gent d’arreu del país que visita Castellolí per practicar aquest esport i, alhora, omplen els nostres bars i restaurants i fan vida al poble”. Serra afegeix que “ens agrada molt poder ser el municipi on es realitzi la primera prova d’aquest tipus de disciplina i volem donar les gràcies al Jordi Casablanca per la seva passió pel món de la bicicleta i per dinamitzar els infants del poble i aproximar-los a la competició amb aquesta prova”.

El Pump track és una disciplina esportiva emergent que consisteix en superar un circuit amb pujades i baixades gràcies a l’impuls dels propis salts i peralts de la pista, sense necessitat de pedalar. Tot i que la competició oficial es pot fer només en bicicleta, el circuit es pot superar amb altres mitjans com els patinets, patins o monopatins. Aquesta modalitat esportiva ha guanyat molta presència a Catalunya en el darrer any, especialment per ser una pràctica que facilita la preparació per altres disciplines del ciclisme, com son l’enduro, el trial, o el BMX entre d’altres. Una mostra n’és la creació de circuits arreu del país, mentre fa un any només n’hi havia cinc, a dia d’avui ja són una quinzena.

A Castellolí el circuit de Pump track es va inaugurar l’agost de 2020, sent el primer circuit d’aquesta disciplina a l’Anoia i el més gran de les comarques de Barcelona. Ara es converteix en el primer circuit de l’Estat en acollir una prova oficial d’aquesta modalitat.