Sílvia Roura i Xavier Ariza, nous campions catalans de BTT Marató a Tàrrega

06/09/2021

Sílvia Roura (BMC TBelles by Kalas) i Xavier Ariza (La Torreta Bike) es van proclamar aquest cap de setmana nous Campions de Catalunya de BTT Marató en vèncer la 3a edició de la Marxa BTT Tàrrega, que en el seu recorregut llarg va acollir aquest campionat català amb la participació de 252 ciclistes vinguts d'arreu de Catalunya, Andorra i França.

Després de l'acreditació de llicències i del muntatge de les graelles, es van realitzar les sortides escalonades per categories de 2' en 2' a partir de les 09h per donar compliment a la normativa Covid. El recorregut plantejat per la organització, a càrrec de Bici 3.0 i SC Vallfogona, de 66kms i 1500m de desnivell positiu que sortia i acabava a les instal·lacions del Camping de la capital de l'Urgell, fou el protagonista de la matinal de BTT, amb 21 kms de corriol i el pas per nuclis històrics com el de Guimerà que han deixat unes imatges espectaculars. En la primera sortida, de categoria elit masculina, de seguida es va conformar un sextet en el cap de cursa amb alguns dels principals outsiders per endur-se el Campionat català a casa, com Guillem Muñoz (Tomàs Belles by Kalas), Xavier Ariza (La Torreta Bike), Ever Alejandro Gómez (RR Bikers), Xavier Pijuan (73 Factory Eco), Ismael Ventura (ESMTB.com) i Pau Marzà (Gobik Factory) que van anar passant junts pels tres punts de control del nou recorregut. Fou en el darrer tram quan Marzà i Pijuan no van poder seguir el ritme dels altres quatre ciclistes, que es van presentar al darrer quilòmetre disposats a jugar-se la victòria en un sprint en el que Xavier Ariza va saber guanyar la posició als seus rivals per proclamar-se guanyador i nou campió català. Ismael Ventura (2n) i el campió català 2021 de Ultramarató Guillem Muñoz (3r) van completar el podi.

Entre les fèmines, fou la campiona catalana d'Ultramarató 2021 Ramona Gabriel (Mig Segre CC) qui va prendre la iniciativa de sortida i passava destacada al cap de cursa pel primer punt de control, al km 24, amb tres minuts sobre Lourdes Cayetano (Biking Point). La lleidatana, però, patia una caiguda al mític corriol del Tunel de Vallfogona de Riucorb que malmetia el fre de darrera de la seva BTT, i veia com per darrera tant Sílvia Roura (BMC TBelles by Kalas) primer, com Marta Torà (Kenda Biciocasión Barcelona) després l'atrapaven. Si bé durant uns kilòmetres les tres fèmines van anar agrupades, en el darrer tram de cursa Sílvia Roura va poder destacar-se uns metres de Marta Torà per presentar-se en solitari a l'arribada i endur-se el campionat català. Torà fou 2a a 37" i finalment Ramona Gabriel va poder mantenir la tercera posició per només 12" amb Blanca Vallés.

La resta de categories també van presentar força igualtat per decidir els campions catalans. En S23, el mundialista andorrà Kilian Folguera (BSix-Jormat) va encapçalar la cursa sempre seguit de prop de Sergio Gutiérrez, que va endur-se el campionat tot i no poder disputar la victòria a Folguera. En M30 Sergi Oller (Baix Ter CC) no va poder desempallegar-se de Jordi Espinar (SBR) fins els darrers kms, mentre que en categoria M40 el campió europeu d'ultramarató Melcior Faja va haver d'esforçar-se a fons per poder imposar-se a Xavier Jornet (Fàbregues) i Josep Enric Farriol (73 Pallares Eco), amb qui va completar bona part de la cursa. En categoria M50+ Javier Salamero va sumar el campionat català al títol nacional XCM aconseguit a Lalín fa una setmana, al podi mundialista Màster, i a l'Europeu XCUM aconseguit a la PDF Non Stop, rubricant una temporada perfecta després de tenir una gran lluita amb Pere Joan Roig (VB Sport) durant tota la cursa. En fèmines màster, l'alemanya casada i afincada a Catalunya Anna Jördens va imposar-se sobre la mateixa línia a Marta Ballús (Andona).

Els campions/es catalans/es de BTT Marató 2021 per categories foren:

• S23: Sergio Gutiérrez (Biking Point)
  • Elit: Sílvia Roura (BMC TBelles by Kalas) i Xavier Ariza (La Torreta Bike)
  • Màster Fèmines: Anna Jördens (Doctore Bike)
  • M30: Sergi Oller (Baix Ter CC)
  • M40: Melcior Faja (PC Navarcles)
  • M50+: Francisco Javier Salamero (Biking Point)

Classificacions Campionat de Catalunya BTT Marató Tàrrega

També es va celebrar la marxa cicloturista amb més de 250 participants en el recorreguts llarg i curt de la mateixa, i tots els ciclistes van poder gaudir de bocata i beguda en finalitzar la prova. En la cerimònia d'entrega de medalles, maillots i trofeus, van ser-hi presents Silveri Caro (regidor d'Esports de Tàrrega), Pere Esqué (organització, Bici 3.0), Albert Fitó (BTT Tàrrega), i Norbert Herrera (Delegat de la FCC a Lleida), i tots els presents van destacar la brillant organització i l'èxit d'aquest campionat en terres lleidatanes.

[Foto crèdits: Xavier Ballart]