Adrià Pericas, vencedor del 12è Memorial Antonio Miguel Ramírez

12/09/2021
Carretera

Adrià Pericas, vencedor del 12è Memorial Antonio Miguel Ramírez

Una setantena de ciclistes s’han citat aquest cap de setmana per la disputa del 12è Memorial Antonio Miguel Ramírez cadet, cita organitzada pel Club Ciclista Palafrugell en record al mític impulsor de l’escola del club. El corredor de primer any Adrià Pericas (Jufré Vic-ETB) ha tornat a demostrar el seu gran any i s’ha endut la victòria després de defensar el liderat aconseguit a la primera etapa.

El temps finalment ha respectat la cursa, que va començar la tarda del dissabte amb una primera etapa molt selectiva, pujant dues vegades a Begur i amb un tram final per les urbanitzacions que va acabar de rematar el grup d’escapats. En ella, Pericas es va poder escapar en solitari i arribar a la meta amb una important diferència de 1:34 sobre el navarrès Raul Ostiz i el català Sergi Montserrate (Autocars Sagalés), que finalment l’han acompanyat al podi final.

A la segona etapa, amb sortida i final a Palafrugell, un grup d’escapats liderat pel guanyador d’etapa Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) ha pogut aconseguir uns segons per jugar-se el triomf parcial, però Pericas ha entrat al grup principal sense problemes i s’ha alçat així amb la victòria final. La prova, a més, era puntuable per la Copa Catalana cadet, que segueix liderant Lluc Plana (Purito-Tadesan-Nuria) per un sol punt.

Un any més (la 12ª edició s’ha celebrat després d’un any d’aturada per la pandèmia), el Memorial Antonio Miguel Ramírez ha demostrat ser una cursa de gran qualitat molt important per al calendari de formació, i ha tirat endavant gràcies a una gran feina del Club Ciclista Palafrugell i als Ajuntament de Begur i Palafrugell, a banda de l’esforç del Servei Català de Trànsit i a l’actuació dels Mossos d’Esquadra.

Al calendari cadet català (Tota la informació) encara li queden tres dates per tancar el 2021, amb la disputa de la Cursa Bons Amics de Sant Vicenç dels Horts (25 de setembre), la Cursa Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú (26 de setembre) i la prova final de Sant Boi de Llobregat, el dia 10 d'octubre.

12è Memorial Antonio Miguel Ramírez:

  1. Adrià Pericas (Jufré Vic-ETB) 2:40:24
  2. Raul Ostiz (Navarra) a 1:00
  3. Sergi Montserrate (UC Vilanova-Autocars Sagalés) a 1:40
  4. Gerard Cano (Purito-Tadesan-Nuria) a 2:18
  5. Pau Magrià (UC Vilanova-Autocars Sagalés) a 2:22
  6. Marc Aranda (Quadis-Trek Bicisprint) a 2:54
  7. Albert Pla (Quadis-Trek Bicisprint) a 2:58
  8. Lluc Plana (Purito-Tadesan-Nuria) a 3:01
  9. Ivan Sola (Navarra) a 3:01
  10. Jaume Figuls (Tot net-Terrassa) a 3:01
  • Per equips: Navarra
  • Muntanya: Adrià Pericas (Jufré Vic-ETB) 
  • Metes volants: Martí Pratginestós (Jufré Vic-ETB) 
  • Fèmines: Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering)

Classificacions finals completes.