Tot a punt per un Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de "molt prestigi"

17/09/2021
Federació

Tot a punt per un Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de "molt prestigi"

La 17ª edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona-VIII Memorial Miquel Poblet, prova internacional de ciclisme en pista que organitza la Federació Catalana de Ciclisme, ha celebrat aquest migdia la seva presentació oficial a les oficines del Velòdrom Municipal d'Horta-Miquel Poblet on aquest dissabte es viurà la única cita internacional de ciclisme en pista que presenta des de fa anys el calendari estatal. La vigent campiona europea Silvia Zanardi i la velocista olímpica catalana Helena Casas han estat les protagonistes de la presentació d'una prova que comptarà amb participants de 15 països per disputar les proves d'òmnium de fons (amb l'escratx, tempo race, eliminació i puntuació), velocitat, keirin i madison.

Recordant ja des de fa vuit anys al que per a molts és el millor ciclista català de la història, un Miquel Poblet que també va ser president de l'ens federatiu català, l'actual president de la FCC Joaquim Vilaplana ha posat en valor la importància de la celebració del Trofeu: "La FCC organitza anualment més de 500 curses, i aquesta n'és una de les més valorades. És un trofeu de molt prestigi, molt valorat en ser l'únic a l'estat espanyol en què la UCI atorga punts per als Mundials i estem molt satisfets de fer-la. L'any passat va tirar endavant malgrat la pandèmia i aquest 2021 recuperem el nivell que buscàvem, amb una participació que considerem de luxe, tant a nivell internacional com nacional, i que ens fa posar-hi sempre el millor de nosaltres", ha apuntat.

Vilaplana ha recordat que, enguany, la prova servirà per fer un reconeixement a tots els ciclistes catalans a presents als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio: Jofre Cullell, Sergio Garrote, Israel Rider i Christian Venge seran presents al Velòdrom. "Agraïm a l'Ajuntament la seva implicació i suport, també a la direcció del Velòdrom que ens ajuda molt i a la col·laboració de la Generalitat. Enguany tenim el format que ens agrada, per a velocistes i fondistes, i animem a tota la família ciclista a que vingui a gaudir al velòdrom d'un espectacle per a tota la família que durarà tant matí com tarda", ha tancat Vilaplana.

LES PROTAGONISTES

  • Helena Casas: "Tinc moltes ganes de competir aquí. Des que es va recuperar aquí la competició el 2009 no he fallat. Valoro molt que hi hagi una competició internacional a casa i que es faci aquest esforç per organitzar una competició a la pista on acostumem a entrenar i acompanyat dels teus. Córrer a casa sempre és un plaer i correré amb il·lusió. Animo a la gent a que s'apropi al velòdrom i que s'endinsi en aquest món, que segur que agradarà. Per mi, el de Barcelona és el millor velòdrom de l'estat, només amb la pega de que sigui descobert i que es dona incertesa en dies com demà"
  • Silvia Zanardi, tricampiona d'Europa i vigent campiona d'Europa sub23 en carretera, debuta al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona: "Estic molt contenta d'estar aquí a Barcelona i provar aquesta pista. Entre les meves principals rivals comptava amb les australianes, però en finalment no assistir ho hauré de veure-ho demà en cursa. Després de l'Europeu he estat competint dos dies en pista al Campionat d'Itàlia, així que reposar no ho he fet gaire, però el tacte amb el velòdrom el tinc a punt"

La presentació també ha comptat amb la presència del director Velòdrom d'Horta Francesc Tubau, que ha apuntat que aquest Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona "és el tipus d'esdeviments han de marcar la direcció del velòdrom: se n'haurien de fer més. Tenim un velòdrom molt atractiu i ens agradaria que comptéssim amb més competicions de més nivell. El ciclisme en pista és molt atractiu, és un espectacle i les curses d'aquest cap de setmana estaran a l'alçada. Esperem que sigui tot un èxit".

El coordinador de pista de la FCC, Jaume Mas, ha apuntat que "els corredors que venen, volen venir a Barcelona, els agrada molt el velòdrom i la competició. Un pas més perquè l'any que ve puguem tenir més proves internacionals", ha apuntat, mentre que Xavier Ràfols destacava que la jornada suposarà la "la punta de l'iceberg del ciclisme a Catalunya. Potser estem en un moment de més calendari de pista dels ultims 20 o 30 anys i això es nota amb el nivell dels ciclistes catalans, que cada cop més pugen el llistó i poden competir de tu a tu a nivell internacional. Això és perquè la base apreta, i és per això que enguany afegim com a novetat en l'intermig entre matí i tarda curses de ciclisme de base d'infantil, cadet i fèmines júniors. Els clubs de les escoles de ciclisme estan apostant de forma molt important per la pista, i a més és de les modalitats on hi ha més igualtat en la participació entre nois i noies", ha destacat.

Des dels entrenaments a les 9h fins el madison de les 21h, l'activitat no pararà aquest dissabte al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona.