Guillem Cassú i Marta Torà dominen la 8ª edició de l'Esperxada

21/09/2021

Aquest diumenge 19 de setembre, la Copa Catalana BTT Marató 2021 vivia la seva segona parada amb la disputa de la 8ª edició de l'Esperxada. Sota la organització del Sendicat del Pedal de Banyoles, la prova s'ha convertit amb una referència del calendari català pel seu recorregut exigent i tècnic, per a veritables amants de la bicicleta de muntanya, que enguany comptava en la seva prova reina amb 68km i 2.800m de desnivell positiu amb sortida i arribada a Porqueres.

Des dels inicis, un grup amb Ever Alejandro Gómez, Guillem Cassú, Mario Sinués i Gerard Blanch començaven a marcar les diferències, demostrant qui eren els més forts de la prova. Entre el primer i segon punt de pas, Ever va perdre un lleuger avantatge amb el que comptava amb un error de traçada, i des d'aquell moment Guillem Cassú (Buff-Scott MTB Team) va començar la seva exhibició seguint ampliant el seu avantatge per arribar amb sis minuts d'avantatge sobre Ever Alejandro Gómez (RR Bikers) i el màster 30 Sergi Oller, que completava el podi absolut.

Cal lamentar la caiguda de Mario Sinués, un dels protagonistes de la cursa que es va accidentar en un lloc de difícil i accés i altres rivals com el mateix Gerard Blanch el van esperar fins l'arribada dels sistemes d'emergència. Un cop més, tot i comptar amb un dia amb condicions ideals per a gaudir de la bicicleta, la duresa ha marcat la cursa, amb molts abandonaments i diversos participants que optaven per canviar al recorregut curt. En el llarg, la subcampiona catalana de la disciplina Marta Torà (Kenda Biciocasion Barcelona) era la única supervivent i s'enduia la victòria.

Per la seva banda, en la disputa del recorregut curt amb 42km i 1.700m de desnivell positiu, es va veure un bonic duel entre els sub23 amb triomf final de Santi Sánchez (CC Pla de l'Estany), mentre que l'especialista en XCO Txell Figueras (MMR Trek Racing) dominava entre les fèmines.

D'aquesta manera, la disputa de l'Esperxada donava continuïtat a un calendari de la Copa Catalana Marató BTT 2021 (Tota la informació) que ha arribat al seu equador i li queda la recta final amb la disputa de la Scott Marathon Cup de Fonollosa (12 d'octubre) i la IX Pedals de Tros (Santa Coloma de Queralt)