​Meritxell Figueras i Cristofer Bosque, vencedors de la Copa Catalana Internacional Biking Point 2021

26/09/2021
BTT

​Meritxell Figueras i Cristofer Bosque, vencedors de la Copa Catalana Internacional Biking Point 2021

La Copa Catalana Internacional Biking Point 2021 ha posat el punt i final amb la darrera prova disputada en el marc de la Sea Otter Girona, en la que Meritxell Figueras (MMR Factory Racing Team) i Cristofer Bosque (Biking Point) s'han proclamat campions després de la disputa de les 10 proves previstes en el calendari.

En la prova gironina, dissabte vam poder gaudir d'un bonic duel en la cursa de fèmines entre Rebecca McConell (Primaflor Mondraker XSauce) i Rocio del Alba García (BH Templo Cafès Co-Factor). Ambdues ciclistes, que arribaven després de classificar-se en el Top10 a la darrera prova de la Copa del Món celebrada a Snowshoe (USA), van escapar-se durant la segona volta i van mantenir un duel de tu a tu durant tota la cursa, sense que cap de les dues pugués distanciar-se. Fou en els darrers metres quan l'espanyola va poder imposar-se en un vibrant s'¡print a l'australiana per endur-se la victòria. Per darrera, la francesa Lucie Urruty (Team Amsl VTT Levens) va aconseguir uns metres en la darrera volta per assegurar el tercer lloc del podi, mentre que Sara Gay (9a) i Txell Figueras (10a) aconseguien entrar al Top 10.

En la cursa masculina, el neozelandés Sam Gaze (Alpecin Fenix) es va destacar pràcticament des del primer metre de la cursa, i va obrir forat ràpidament respecte la resta de favorits. Per darrera, un grup de molt nivell s'acabaria jugant les altres dues places del podi. Titouan Carod (BMC Racing Team) acabaria sent el més ràpid emportant-se la 2a posició, amb el també francès Thomas Griot (Massi) 3er, mentre que el català Jofre Cullell (Primaflor Mondraker XSauce) entrava 4rt i 1r S23, i el medallista olímpic David Valero (BH Templo Cafés UCC), que patia una petita caiguda en la darrera volta, era 5è a meta. Cristofer Bosque (10è) entrava a un Top10 de molt nivell.

En els altres curses, destacar la imponent victòria de la campiona italiana Sara Cortinovis (Four ES International Pro) en lacursa de junior fèmines, marcant distància desde la primera pedalada amb la resta de rivals. També fou molt intens el desenllaç de la cursa cadet fèmines, amb un sprint molt ajustat entre Marta Cano (1a) i Neus Capella (2a). L'holandès Chris Van Dijk (TalentNED) ha dominat la cursa junior masculina amb molta autoritat, amb Nil Solà (Biking Point) signant un meritori 2n lloc. Emocionant també el final cadet, amb Miquel Cerdà (Ciutadella PC) imposant-se a l'sprint a Arnau Font (Mondepra RadikalBikes).

Vencedors/es a Sea Otter Girona per categories:

  • Cadets: Marta Cano (BGTeam HTI) i Miquel Cerdà (Ciutadella PC)
  • Juniors: Sara Cortinovis (Four ES International Pro) i Chris Van Dijk (TalentNED)
  • S23: Lucía Gómez (MMR Factory Racing Team) i Jofre Cullell (Primaflor Mondraker XSauce) 
  • Elits: Rocio del Alba García (BH Templo Cafès Co-Factor) i Sam Gaze (Alpecin Fenix) 
  • M30: Marta Ballús (Andona) i Abel Escobar (Cambrils PC)
  • M40: Natàlia Cebrià (Bsix Jormat) i Pau Egeda (Biking Point)
  • M50: Francesc X. Carnicer (Massi)
  • M60: Josep Palomino (Navarcles PC)

Campions/es de la Copa Catalana Internacional 2021 per categories:

  • Cadets: Marta Cano (BGTeam HTI)  i Joan Mir (Ciutadella PC)
  • Juniors: Nicole Castillo (La Torreta Bike) i Marc Masana (La Torreta Bike)
  • S23: Nerea Marfil (TBikes BH Amunt CC) i Dídac Carvacho (Irontech Tecnic Mendiz Ambisist)
  • Elits: Meritxell Figueras (MMR Factory Racing Team) i Cristofer Bosque (Massi)
  • M30: Alexandra Nezhovorova (Corvi Team) i Arnau Sugrañes (Level Bikes)
  • M40: Anna Jördens (Doctore Bike) i Pau Egeda (Biking Point)
  • M50: Francesc X. Carnicer (Massi)
  • M60: Ricard Sans (Cicles Sans)

Classificacions Sea Otter Girona
Classificacions finals Copa Catalana Internacional Biking Point 2021

[Foto crèdits: Francesc Lladó / Ocisport]