Més de 500 participants a la quarta edició de la Catalunya Bike Race

28/09/2021
BTT

Més de 500 participants a la quarta edició de la Catalunya Bike Race

A partir d'aquest pròxim divendres, Puigcerdà tornarà a viure el ciclisme en primera mà, amb la quarta edició de Catalunya Bike Race que reunirà més de 500 participants. Una edició que començarà el divendres des de les 9.00 hores amb la recollida de dorsals i que el mateix migdia (14.00 hores), es donarà el tret de sortida a la primera etapa, amb 45 quilòmetres i 1.320 metres de desnivell.

Un recorregut que “s'ha renovat en el 80% de la seva totalitat”, segons Jose Antonio Hermida, ambaixador i encarregat del disseny d'aquests. Tres etapes on es disputaran 172 quilòmetres amb 5.564 metres de desnivell acumulat, per la qual cosa serà una edició que superarà tant en quilometratge com en metres de desnivell les edicions precedents amb la incorporació de senders inèdits i de nova creació. Es recorrerà la cara nord i sud de la vall de la Cerdanya passant pels municipis de Puigcerdà, Guils de Cerdanya, Bolvir, Meranges, La Molina i Alp.

Una primera etapa de 45 quilòmetres que començarà a les 14.00 hores del divendres 1 d'octubre, que serà una etapa ràpida i estarà marcada per una llarga ascensió escalonada de 10 quilòmetres. Una etapa curta i ràpida on tres quartes parts seran de sendera fluida, rodador i ample.

La segona etapa, la Nissan Super Stage serà la més llarga i exigent de la competició amb 58 km i 2.000 metres de desnivell i que començarà a les 10.00 hores del dissabte 2 d'octubre en el Poliesportiu de Puigcerdà novament. Aquesta etapa serà dura i exigent amb una sortida per pista directa cap a Guils Fontanera i el Refugi de la Feixa i arribant fins al punt més alt a més de 2.200 metres d'altitud. La segona part de l'etapa serà de puja baixes constants molt divertits. Una etapa on el gaudi està garantit. Serà una etapa llarga, dura, emocionant, intensa i amb senders exigents. En definitiva, una etapa marató que farà honor al seu nom en tots els sentits i aspectes que pot oferir la bicicleta de muntanya.

La tercera i última etapa tindrà 68 km i 2.242 metres de desnivell on recorrerà la cara sud de la Vall i ens permetrà sortir de Puigcerdà direcció La Molina passant per Vilallobent, amb una primera part de l'etapa rodadora per pista ràpida amb molt poc desnivell. A partir de la segona part de l'etapa, passarem pel mític sender ‘732’ amb sorpresa a meitat de sender, seguit de trams inèdits.

Una Catalunya Bike Race que assegura diversió, trams tècnics i nous de pura bicicleta de muntanya pels majestuosos paisatges de la Cerdanya, amb un recorregut dissenyat i provat per l'ambaixador de la cursa, José Antonio Hermida. En aquesta edició estaran molt presents les mesures de seguretat, per això tots els participants han de passar el test d'antígens negatiu, per a poder afrontar la primera sortida de la competició.