Llodio i Karrantza deixen grans resultats i experiència a la selecció de ciclocròs

08/11/2021
Federació

Aquest cap de setmana del 6 i 7 de novembre, onze ciclistes de la selecció catalana es van desplaçar al País Basc per disputar dues cites importants de la Copa d'Espanya de CX 2021 als ciclocròs internacionals de Llodio i de Karrantza, de categoria UCI C1 i C2, respectivament. L'equip que dirigien Carles Torrent i Pere Uyà estava format per sis júniors i cinc cadets, que van poder gaudir d'una gran experiència en unes competicions de gran nivell, i a més aconseguint grans resultats, amb les victòries júnior de Laia Bosch i cadet de Roc Cubí, i els podis d'Adrià Franquesa i Marta Cano.

Júniors i cadets van batallar en unes curses marcades pel fang, molt habitual en els prestigiosos circuits de ciclocròs del País Basc. Un circuit de més desnivell a Llodio i un traçat un pèl més tècnic en el cas de diumenge Karrantza, on van arribar els millors resultats amb les victòries de Laia Bosch i Roc Cubí.

La ciclista del Costa Brava Mediterranean Foods, enguany campiona de la Copa d’Espanya cadet de carretera, va ser 16ª a la cursa absoluta entre elit i sub23, just per davant de la campiona catalana de la disciplina Veerle Cleiren. Això va permetre a Bosch pujar al primer lloc del podi de la seva categoria, sent acompanyada per la seva companya Marta Cano, enguany campiona d’Espanya i de Catalunya cadet de BTT. Per la seva banda, 9ª entre les júnior era Nicole Castillo. A la jornada anterior a Llodio, amb una major presència internacional, Marta Cano era 12ª júnior, 23ª Nicole Castillo i Laia Bosch 29ª.

Per la seva banda, a la prova júnior masculina, Adrià Franquesa sumava a la jornada de dissabte a Llodio el millor resultat amb una enorme 2ª plaça, només superat pel francès Martín Orriere, que l’endemà sumaria el doblet. El de Bikesports-Ford Nicolás va superar a tots els especialistes estatals, mentre que 28è era Ivan Viladrich i 73è Carlos Gámez. Gámez, el campió d’Espanya cadet de l’especialitat, es refeia l’endemà a Karantza signant una gran actuació que el feia acabar 5è, amb Ivan Viladrich 25è i Adrià Franquesa, 28è.

Per la seva banda, la cursa de Karrantza també va aportar les millors notícies per als cadets, especialment amb la victòria en solitari de Roc Cubí, amb el seu company de l’equip Jufré Vic-ETB Aleix Casanovas 7è i Martí Carrillo 13è. El dia anterior a Llodio, Cubí havia estat 8è, mentre que 39è era Aleix Casanovas i 54è Martí Carrillo. Per la seva banda, entre les fèmines, Marina Javierre va ser 12ª i Sílvia Cuatrecasas va ser 13ª a Karrantza, després de la 11ª plaça de Cuatrecasas a Llodio, prova que Javierre no va poder acabar.

Una gran experiència per als joves especialistes catalans en un escenari de luxe: dues proves internacionals acompanyades d’unes proves elit/sub23 amb una important participació internacional donada la seva inclusió al calendari UCI que van dominar els belgues Lander Lloockx i David Van der Poel. A Llodio, els catalans Tomi Misser 12è i Albert Poblet 14è  van lluitar per les primeres places, que tot un campió català absolut de la disciplina com Misser repetia sent 15è a Karrantza, amb Àlex Ruiz 17è.

Per la seva banda, el català Josep Chavarría (Cloot Factory Team) va pujar dues vegades el podi després de ser el segon classificat màster 30 per darrere de José Luis Blanco a Llodio, i tercer a Karrantza