Cinc medalles per la selecció catalana al Campionat d'Espanya de paraciclisme

08/11/2021
Paraciclisme

La Comunitat de Madrid va acollir aquest darrer cap de setmana les proves que quedaven per completar el Campionat d’Espanya de paraciclisme en carretera 2021, que el darrer mes de maig es va haver de suspendre després d’un lamentable accident mortal per part d’una voluntària de la organització.

La programació, en què l’equip català format pels handbikers Sergio Garrote, Israel Rider i Isaac Mateos ja va sumar el seu setè títol estatal en la prova de relleus per equips, es va iniciar dissabte amb la disputa de les CRI que faltaven a Cadalso de los Vidrios en què el català Christian Venge es va proclamar campió de tàndem fent parella amb Noel Martín (Hyundai Koryo Car) i el lleidatà Sergi Jurado (Controlpack-Badia) ho feia en la categoria de sords.

La selecció catalana no va prendre la sortida a les proves de contrarellotge després d'un fort accident patit per Xavi Caballol durant el reconeixement del recorregut, que el va portar a una hospitalització d'urgència.

Venge i Jurado repetien a la prova en línia de diumenge a Cenicientos, jornada en què els representants de la selecció catalana van tornar a la competició i van sumar cinc medalles. Començant pels handbikes, el campió olímpic Sergio Garrote va complir els pronòstics guanyant una vegada més en categoria MH2, sumat a la medalla de bronze Isaac Mateos, 3r en la categoria MH3 en què guanyava l’olímpic Luis García-Marquina, amb Israel Rider 5è.

Per la seva banda, entre les bicicletes, l’incombustible Juanjo Méndez acabava 2n en categoria MC1 darrere el campió del món Ricardo Ten, Jaume Morales es proclamava campió d’Espanya en categoria MC3, amb 6è lloc per l’altre seleccionat català, Joan Del Río, mentre que Claudia Grau es feia amb el títol de campiona WC3.

Un bon balanç per un equip català que es va desplaçar al Campionat d’Espanya amb els tècnics Pere Garcia i Bernat Moreno, i que juntament amb tot l'equip de la FCC envia molts ànims i desitja una bona recuperació al Xavi Caballol.