Ferran Robert estrena les Grans Clàssiques amb victòria a Olot

27/03/2022
Carretera

Ferran Robert estrena les Grans Clàssiques amb victòria a Olot

El català Ferran Robert (Valverde Team) ha estat el vencedor aquest matí de la 68a edició de la Klasika d’Olot – Trofeu Festes del Tura, després de guanyar a l’esprint a Jimmy Whelan (Hawtorn Cycling-Brigelane). La prova suposava l'inici del calendari 2022 de les Grans Clàssiques-6è Trofeu Joan Casadevall, el calendari de proves elit/sub23 del calendari de carretera català.

Els dos corredors han arribat amb menys de 30 segons per davant del grup principal, encapçalat per Diederick Deelen (Ciclos Oleka) seguit de Jonas Sancho (La Tova-Huesca La Magia) i del campió d'Espanya elit Benjamí Prades (Controlpack). La cursa s’ha decidit en els darrers quilòmetres, ja què el grup principal s’ha mantingut fins a la darrera pujada, a l’Alt del Conill. 

Ferran Robert, corredor que actualment està dins el Pla de Tecnificació de la Federació Catalana de Ciclisme al Centre de Banyoles, amb el suport del Consell Català de l’Esport, també s’ha emportat el primer lideratge de les Grans Classiques que avui s’iniciaven, superant a tot un corredor que ve de competir a nivell WorldTour amb l'equip EF Education First. El primer Sub23 ha estat Oscar Rota (La Tova-Huesca La Magia). Per equips s’ha imposat l’equip GS Sport Drone Hopper de la Comunitat Valenciana. Pau Torrent (Globalia-Zamora Enamora) i Ferran Robert s’han imposat respectivament en els Esprints Especials i Premi de Muntanya. 

El lliurament de premis ha comptat amb la presència de la Sra. Anna Julià, Cap de la Representació Territorial de l’Esport a Girona i el Sr. Aniol Sellabona, Regidor d’Eports de l’Ajuntament d’Olot, així com el Sr. Carles Ferrer, Delegat Territorial de Girona de la FCC i el Sr. Carles Torrent, President del Club Ciclista Olot Infantil. 

La carrera que estrenava nou recorregut, ha sortit amb 200 corredors a les 10 del matí de la Plaça Clarà per dirigir-se cap a Castellfollit i baixar en direcció Figueres. Abans d’arribar-hi han girat per anar a Avinyonet de Puigventòs, i fer un recorregut circular entre Llers, Terrades, Cistella i tornar a Avinyonet. Després han refet el recorregut fins a Olot, tot passant per Tortellà i Argelaguer, tram en el que es podia començar a decidir la cursa. L’arribada com ja ve sent habitual s’ha disputat a la mateixa Plaça Clarà després de cobrir els 126 quilòmetres. 

La propera cita del calendari català de carretera elit/sub23 arribarà els dies 2 i 3 d'abril amb la Volta al Vallès.

68ª Klasika d'Olot - Trofeu Festes del Tura:

  1. Ferran Robert (Valverde Team) 2:58:09
  2. Jimmy Whelan (Brigelane) m.t.
  3. Driedrick Deelen (Equipo Oleka) a 0:25
  4. Jonas Sancho (Huesca La Magia-Renault) a 0:25
  5. Benjamí Prades (Controlpack) a 0:25