Sabadell acull diumenge una nova edició del Memorial Fidel Bagán per a cadets i júniors

22/04/2022
Carretera

Sabadell acull diumenge una nova edició del Memorial Fidel Bagán per a cadets i júniors

Més de 130 corredors cadets i júniors s’han inscrit per participar en el XXVI Memorial Fidel Bagán, organitzat per la Penya Ciclista Palomillas, que se celebrarà a Sabadell el diumenge 24 d’abril de 2022.

El Memorial s’iniciarà a les 9:45 h amb la prova de la Copa Catalana júnior, oberta també a fèmines sub23 i elit (70 km). A les 11:45 h competiran els ciclistes de categoria cadet i les fèmines cadet, que igual que les elit i sub23 no puntuaran per la seva Copa Catalana (50 km). La prova se celebra en un circuit tancat de 2,7 km, a la zona de Can Gambús, i la meta està situada a la ronda de Joan Monet.

Luis Fernández (Bikesports-Ford Nicolás) és el líder de la Copa Catalana júnior després de les dues proves inicials del calendari 2022, mentre que la Copa Catalana cadet també viurà a Sabadell la seva tercera cita del 2022, amb Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) al capdavant de la classificació.

Enguany, el Memorial coincideix amb la celebració a Sabadell del 51è Trofeu Joan Escolà, el dia 23 d’abril, i el 92è Campionat de Sabadell, de manera que la ciutat es converteix en la capital del ciclisme català durant el cap de setmana.

Reconeixement anual a un dels presidents històrics de la Penya
La Penya Ciclista Palomillas de Sabadell, fundada el 1935 i que és un els vint-i-cinc clubs més antics de Catalunya, organitza des del 1997 el Memorial Fidel Bagán, amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Sabadell.

El Memorial ret homenatge a l’expresident de la Penya Ciclista Palomillas, Fidel Bagán Alegret, que va morir el 16 de maig de 1996. Bagán va entrar a formar part de la Penya Ciclista el 1960 i va ser president en dos mandats: el 1968, i entre el 1985 i el 1994. És reconegut pel seu compromís i esforç en la promoció del ciclisme infantil tant a Sabadell com a Catalunya.