Pablo Lospitao, brillant guanyador del VI Trofeu 15 d’Abril de La Canonja

24/04/2022
Carretera

Pablo Lospitao, brillant guanyador del VI Trofeu 15 d’Abril de La Canonja

El ciclista de l’equip Electromercantil–GR-100 Pablo Lospitao ha estat el brillant guanyador del VI Trofeu 15 d'Abril de La Canonja, segona prova puntuable de la Copa d'Espanya Junior Cofidis disputada aquest dissabte 23 d'abril després de dos edicions sense celebrar-se a causa de la pandèmia.

Lospitao, que ja es va adjudicar la victòria a la primera cursa del circuit a Don Benito, al mes de febrer, ha estat el més ràpid en l’arribada en grup que s’ha decidit a l’esprint. Se l’han disputat els 15 corredors que s’havien quedat sols al capdavant durant l’ascensió al primer gran port de la jornada, el Coll de la Teixeta. 

El guanyador ha invertit un temps final de dues hores, 51 minuts i 13 segons en recòrrer els 113 quilòmetres de recorregut del Trofeu 15 d’Abril, que ha comptat amb 180 participants. Lospitao s’ha imposat per davant de Savelli Laptev, del team Vino, i de Pau Martí, del Drone Hopper GSPO, que l’han acompanyat al podi final. Tots tres havien trencat la cursa amb altres 12 corredors durant els set quilòmetres d’ascensió al coll de la Teixeta. Fins llavors el Trofeu 15 d’Abril havia estat marcat pel bon temps, un ritme ràpid (40 km/h de mitjana) i successives escapades que com a molt havien arribat als 45 segons de diferència.

Coincidint amb la coronació de la Teixeta els ciclistes han hagut de suportar una bona estona de pluja, vent i fins i tot una petita calamarssada. El descens cap a Porrera s’ha tornat perillós i s’ha produït alguna caiguda. Les ascensions al Coll de Porrera (3,3 km./7,1%) i al Coll d´Alforja (4,7 km./4,8%) no havien canviat les coses i el grup capdavanter s’ha acabat jugant la victòria a l’esprint on Lospitao ha estat molt superior. Mikhail Postarnak (Penya Ciclista Baix Ebre) ha estat 4t, mentre que Iñaki Navarro (Tot net-Terrassa) ha estat 5è.

Al premi de la muntanya la victòria se l’ha endut Mikhail Postarnak, de la Penya Ciclista Baix Ebre, empatat a punts amb Alex Garcia, del Eolo Kometa, i a la classificació per equips el guanyador ha estat l’Entrenamiento Ciclismo, seguit del Eolo Kometa i el Manuela Fundación.