El Memorial Fidel Bagán se celebra amb rècord de participació

25/04/2022
Carretera

Més de 140 corredors cadets i júniors van estar presents aquest diumenge a Sabadell per participar en el XXVI Memorial Fidel Bagán. La prova, puntuable per a la Copa Catalana de les categories júnior i cadet i organitzada per la Penya Ciclista Palomillas, ha aconseguit una xifra de participació és una de les més altes de totes les edicions celebrades des de 1997.

Grigorii Skorniakov, de la Penya Ciclista Baix Ebre, ha estat el guanyador en la categoria júnior. Al pòdium l’ha acompanyat en segona posició Ilya Savekin, del Club Ciclista Catalunya-Barcelona, i, en tercera posició, Danil Zarakovskiy, també de la Penya Ciclista Baix Ebre. Els ciclistes han corregut els 67,5 kilòmetres de les 25 voltes al circuit de Can Gambús amb una mitjana de gairebé 42 quilòmetres per hora. La classificació de metes volants també ha estat encapçalada per Grigorii Skorniakov. La Penya Ciclista Baix Ebre ha finalitzat la prova com a millor equip. En la categoria de fèmines elit, que no puntuaven per la Copa Catalana, la guanyadora ha estat Raquel Torrell, del Groupe Abadie-Le Boulou. Després de la disputa del Memorial, la classificació de la Copa Catalana Júnior 2022 està encapçalada per Luis Fernández (Bikesports-Ford Nicolás), amb 57 punts, seguit de Vladimir Goncharov, amb 51 punts.

Domini del Purito-Tadesan-Nuria a la categoria cadet
En la categoria cadet, el guanyador ha estat Joel Munté, de l’equip Purito-Tadesan-Núria. Tant la segona com la tercera posició han estat per ciclistes del mateix equip, Roger Pareta i Adrià Pericas, respectivament, que van creuar la meta en una espectacular imatge d'equips junts a l'escapada que va marcar la cursa. La mitjana en cadets ha estat de 45,5 quilòmetres per hora, en un total de 54 quilòmetres. La classificació de les metes volants també ha estat liderada per Joel Munté. El guanyador per equips ha estat el Purito-Tadesan-Núria, que ha ocupat les cinc primeres posicions de la cursa.

La classificació de la Copa Catalana en categoria cadet està encapçalada per Roger Pareta, del PuritoTadesán-Núria, amb 100 punts. Martí Pratginestós és segon, amb 88 punts, i Adrià Pericas és tercer, amb 84 punts. En la categoria cadet femenina, Laura Martínez, del Tot Net Terrassa, ha estat la guanyadora. En
fèmines junior, la cursa l’ha encapçalada Ainara Sandoval, del Terrassa Ciclisme Club.

Tant per les categories júnior com cadet, aquest pròxim cap de setmana del 30 d'abril i 1 de maig tenen un cap de setmana important amb la disputa de les dues etapes de la Volta a Girona, celebrades a Agullana i Batet de la Serra (Olot).

Reconeixement anual a un dels presidents històrics de la Penya Ciclista Palomillas
El Memorial Fidel Bagán ret homenatge a l’expresident de la Penya Ciclista Palomillas, Fidel Bagán Alegret, que va morir el 16 de maig de 1996. Bagán va entrar a formar part de la Penya Ciclista el 1960 i va ser president en dos mandats: el 1968, i entre el 1985 i el 1994. És reconegut pel seu compromís i esforç en la promoció del ciclisme infantil tant a Sabadell com a Catalunya. La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Laura Reyes, ha estat present durant el lliurament de trofeus, així com la vídua de Fidel Bagán, Nati Méndez, i els seus fills, entre d’altres familiars.