The Traka catapulta Girona com a meca del gravel

27/04/2022

The Traka catapulta Girona com a meca del gravel

Aquest pròxim cap de setmana, Girona tornarà a ser epicentre del gravel amb la disputa de la quarta edició de The Traka, un esdeveniment que reunirà ciclistes de 35 nacionalitats diferents i que continua creixent exponencialment. Des de, 2019 Klassmark organitza una cita que catapulta Girona com un dels paradisos més icònics d'aquest esport. I és que The Traka obrirà les portes el pròxim 30 d'abril i 1 de maig amb vuit-cents ciclistes arribats de tots els racons del món, congregant més de 35 nacionalitats. Un boom internacional que també ha explotat entre els millors especialistes del planeta. Lachlan Morton, Marion Dziwnik, Mattia de Marchi, Sophie de Boer i un llarg etcètera seran presents a la cita.

La quarta edició de The Traka desafiarà els participants amb tres reptes majúsculs: 100K, 200K i 360K. Els recorreguts són circulars amb sortida i arribada al Parc de les Ribes del Ter, al costat del Pavelló de Girona-Fontajau, on el ciclista trobarà tot allò que necessita. Sense desplaçaments ni maldecaps. Un format sòlid i consolidat on no hi ha marques ni balises; els participants s'hauran d'orientar mitjançant un sistema GPS. El cor i la intuïció els guiarà pels principals parcs i llocs d'interès natural del territori. Klassmark torna a posar el focus en el medi ambient amb l'objectiu de no deixar empremta després del seu pas. 
 
The Traka brinda l'oportunitat de conèixer els secrets de la província de Girona de la millor manera possible: pedalant per les millors pistes i camins de la zona. Especial menció mereix l'itinerari 360K, una autèntica aventura que recorre els millors racons de la Costa Brava, la Serra de l'Albera, el Cap de Creus, els Aiguamolls de l'Empordà, el Montgrí o les Gavarres al llarg dels 364 quilòmetres amb 5000 metres de desnivell positiu del recorregut. La metxa s'encendrà el dissabte 30 d'abril a les sis del matí i els participants tindran 36 hores per fer realitat la gesta. Tot i això, la gran majoria opta per no pernoctar i contemplar el repte non-stop. Ciclistes d'elit i amateur es fondran amb l'objectiu comú de viure una jornada inoblidable de gravel.

Klassmark ha escollit meticulosament els millors camins i pistes per oferir l'aventura més pura i autèntica. Aquest entorn privilegiat ha convertit Girona en una de les meques d'aquest esport i The Traka n'és el seu màxim exponent. La ciutat respira ciclisme a totes les cantonades i espera inquieta per tornar a ser l'epicentre del gravel mundial. La festa serà completa perquè l'organització ha preparat diferents activitats per encoratjar els participants al llarg de tot el cap de setmana. Música, espectacles i sorpreses per acompanyar tots els ciclistes en l'objectiu de completar el repte de The Traka.