La Copa Catalana de fèmines i júniors omple el 3r Trofeu Vila de Juneda

08/05/2022
Carretera

La Copa Catalana de fèmines i júniors omple el 3r Trofeu Vila de Juneda

El 3r Trofeu Vila de Juneda per a fèmines i júniors ha reunit aquest diumenge 8 de maig més d'una setantena de ciclistes, que han disputat la prova organitzada pel Club Ciclista Colla Pedalada en el tradicional circuit urbà pels carrers de llambordes de Juneda (les Garrigues), un vell conegut també del calendari de critèriums elit/sub23.

Després de dues edicions femenines prèvies a la pandèmia, aquest 2022 la prova retornava com a cita puntuable per a la Copa Catalana de Fèmines elit/sub23 i per a la Copa Catalana Júnior masculina. El circuit comptava amb 1,6 quilometres amb la tradicional pujada dels llambordins, seguint la tradició cursa cursa sempre especial en què s'han repartit més de 400€ en primes finançades pel públic i empreses junedenques.

El vigent campió català de contrarellotge Albert Muntanyà (Finques Feliu) s'ha imposat en solitari a la prova després d'escapar-se quan faltava pràcticament una trentena, enduent-se així el triomf en categoria. Muntanyà, que ha creuat la meta superant als seus rivals en més d'un minut després dels prop de 46 quilòmetres de recorregut, ha estat acompanyat al podi per Miquel Morales (Batcho) i el seu company d'equip Marc Collell (Finques Feliu), 2n i 3r classificat, respectivament, amb qui ha rodat conjuntament després de doblar volta.

Entre les fèmines, la nord-americana Heather Fischer (Groupe Abadie-Le Boulou) ha estat qui s'ha endut la victòria, acompanyada al podi per la seva companya d'equip Raquel Torrell (que s'ha vestit amb el mallot de líder de la Copa Catalana) en segona posició i Annabel Martí (Catema.cat) completant el podi entre la prop de vintena de fèmines participants. Una caiguda ha evitat que Heura Piñol pugés al podi quan rodava en segona posició de la categoria. Entre les sub23, per la seva banda, la millor classificada ha estat Mariona Jaramillo (Catema.cat).

La pròxima cita del calendari de Copa Catalana de Fèmines serà el pròxim 29 de maig amb la disputa de la 3ª edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta a Catalunya amb un atractiu recorregut amb sortida i arribada a Sant Cugat del Vallès que ja té les seves inscripcions obertes. Per la seva banda, la Copa Catalana de Júniors continuarà el pròxim cap de setmana amb la Terra de Garnatxes de Gandesa.

3r Trofeu Vila de Juneda 2022:

  • Júnior: Albert Muntanyà (Finques Feliu)
  • Fèmines elit: Heather Fischer (Groupe Abadie-Le Boulou)
  • Fèmines sub23: Mariona Jaramillo (Catema.cat)
  • Per equips júnior: Finques Feliu
  • Per equips fèmines: Catema.cat
  • Classificacions completes.