Adrià Pericas repeteix triomf al Memorial Antonio Miguel Ramírez

08/05/2022
Carretera

Adrià Pericas repeteix triomf al Memorial Antonio Miguel Ramírez

Aquest cap de setmana del 7 i 8 de maig, el pilot cadet català ha viscut una de les seves cites més esperades amb la disputa de la 13ª edició del Memorial Antonio Miguel Ramírez. Amb un gran esforç del Club Ciclista Palafrugell, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament i la Policia Local per fer possible la prova, s'ha viscut un gran cap de setmana, on un any més s'ha comptat amb la participació de les seleccions de Navarra i Euskadi competint amb els equips catalans de la categoria.

El vencedor de l'any passat, Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria) ha repetit de nou el triomf a la general d'aquest any, una victòria que ja es va començar a construit a la primera etapa, 67 quilòmetres de recorregut espectacular amb sortida i arribada a Esclanyà, superant els alts de Gualta, Ullastret i Mas Torrent i algun ja conegut tram de sterratoRoger Pareta, vestit amb el mallot de líder de la Copa Catalana i  el vencedor de la Volta a Girona de la passada setmana Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria), van protagonitzar una escapada que els va fer arribar destacats a la línia de meta, amb mig minut respecte al navarrès Iker Gómez López i pràcticament 3 minuts sobre un grup de quatre ciclistes. Classificacions de l'etapa.

Tot es podia definit encara a la segona etapa, que tenia un final espectcular el alt espectacular al Far de Sant Sebastià de Palafrugell. Allà, Martí Pratginestós (Purito-Tadesan-Nuria) s'ha endut la victòria en solitari, amb un minut sobre el seu company d'equip Joel Munté, el basc Marco Martín i el mateix Adrià Pericas, que amb la diferència que aconseguia sobre el grup principal s'assegurava així el triomf final en una cursa que ja havia guanyat el darrer 2021, demostrant així un cop més el seu domini de la categoria cadet. Classificacions de l'etapa.

Entre les fèmines participants, Núria Hidalgo (Costa Brava Mediterranean Foods) ha estat la vencedora cadet, superant a Laia Galbany (UC Les Franqueses) i Laura Martínez (Tot net-Terrassa), mentre que la victòria júnior era per a Júlia Borràs (CAF Turnkey Engineering).

Fotografia: Carles Fabrellas (@carlesfabrellas)

Classificació final XIII Memorial Antonio Miguel Ramírez:

  1. Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria) 3:18:50
  2. Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria) a 0:21
  3. Iker Gómez López (Navarra) a 0:51
  4. Marco Martín (Euskadi) a 2:45
  5. Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria) a 3:04
  6. Aimar Quintana (Euskadi) a 3:14
  7. Adrià Garmendia (UC Vilanova-Autocars Sagalés) a 3:20
  8. Martí Pratginestós (Purito-Tadesan-Nuria) a 5:11
  9. Eñaut Urcaregui (Euskadi) a 5:38
  10. Joel Munté (Purito-Tadesan-Nuria) a 6:09
  • Fèmines cadet: Núria Hidalgo (Costa Brava Mediterranean Foods)
  • Fèmines júnior: Júlia Borràs (CAF Turnkey Engineering)
  • Per equips: Purito-Tadesan-Nuria
  • Muntanya: Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria) 
  • Metes volants: Martí Pratginestós (Purito-Tadesan-Nuria) 
  • 1r any: Eñaut Urcaregui (Euskadi)
  • Classificacions completes.